21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η θάλασα ξεβράζει πτώματα μικρών παιδιών στη Μυτιλήνη, και οι Ευρωπαίοι κοιτούν αγέρωχοι

Ημερομηνία:

Ένα ανείπωτο δράμα εξελίσσεται αυτές τις μέρες στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες από τη Συρία. Μικρά παιδιά, αντί να παίζουν με τους φίλους τους ή να γελούν, τα πτώματά τους τα ξεβράζει η θάλασσα. Την ίδια στιγμή η πλούσια Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της αλλού, ετοιμάζει φυλακές και σηκώνει τείχη, κουνά το δάκτυλο στις κτυπημένες από την κρίση χώρες του νότου, αυτές που ανοίγουν την αγκάλη τους για να βοηθήσουν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν τους κυνηγημένους πρόσφυγες.

Οι εικόνες από τη Μυτιλήνη είναι ντροπιαστικές για κάθε άνθρωπο. Οι άνθρωποι του νησιού ζούνε ένα διαρκές σοκ. Προσπαθούν να βοηθήσουν. Δίνουν ότι έχουν. Κάποιοι ανοίγουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους. Άλλοι κλαίνε. Πολλοί νοιώθουν οργή για όλα αυτά που συμβαίνουν. Η λέξη «τραγωδία» χάνει πια το νόημά της από την ίδια την πραγματικότητα. Ζούμε την εποχή των τεράτων.

Από πρωί στο Βορειοδυτικό τμήμα της Μυτιλήνης, η θάλασσα ξεβράζει συνεχώς πτώματα μεταναστών από το προχθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά του Μολύβου.

Τα περισσότερα άψυχα σώματα προσφύγων, κυρίως παιδιών και γυναικών, ξεβράστηκαν στο Καλό Λιμάνι στην περιοχή της Αρχαίας Άντισσας.

Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές ομάδες έχουν ξεκινήσει το μακάβριο έργο της περισυλλογής των νεκρών ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν από το θάνατο του πολέμου, για να χαθούν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...