Η ιατρική αποστολή της Κούβας στη Βολιβία εκδιώχθηκε από τους πραξικοπηματίες

Κανένα σχόλιο

Περισσότερες από ενάμιση εκατομμύριο επεμβάσεις, μικρές και μεγάλες και περισσότερες από 72 εκατομμύρια επισκέψεις, σε μια δεκαετία, ο απολογισμός της δράσης τους. Συγχαρητήρια στους πραξικοπηματίες για την απέλαση των γιατρών έδωσε ο Πομπέο

Επέστρεψαν στην Κούβα και οι τελευταίοι από τους 700 γιατρούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη Βολιβία. Τους γιατρούς υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, και τους ευχαρίστησε για «την αυτοθυσία τους», τονίζοντας ότι η Κούβα «είναι υπερήφανη για αυτούς», που υλοποιούν την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Οι γιατροί εγκατέλειψαν τη Βολιβία, αντιμέτωποι με τις κατηγορίες που τους απήγγειλαν οι πραξικοπηματίες, περί «ενθάρρυνσης και χρηματοδότησης» των ιθαγενών, στις πρόσφατες συγκρούσεις.

"Sponsored links"

Συγχαρητήρια στους πραξικοπηματίες για την απέλαση των Κουβανών γιατρών έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. «Μπράβο Βολιβία!» ανέκραξε σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε τους γιατρούς ως «Κουβανούς Αξιωματούχους» που «δεν πήγαν για να βοηθήσουν τους Βολιβιανούς, αλλά για να υποστηρίξουν το Κουβανικού τύπου καθεστώς του Έβο Μοράλες».

Ο απολογισμός της δράσης των Κουβανών γιατρών στη Βολιβία είναι περισσότερες από ενάμιση εκατομμύριο επεμβάσεις, μικρές και μεγάλες, και περισσότερες από 72 εκατομμύρια επισκέψεων, σε μια δεκαετία.

Ανάλογες εκδιώξεις Κουβανών γιατρών έγιναν και στη Βραζιλία, με την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Μπολσονάρο, όπως και στο Ελ Σαλβαδόρ και, μόλις προ εβδομάδας, το Εκουαδόρ, όπου οι γιατροί αντιμετωπίστηκαν ως «Κουβανικός δάκτυλος».

thepressproject

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live