21.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου απορρίπτει εμπλοκή της σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με ιερέα

Ημερομηνία:

Η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει κατηγορίες που την εμπλέκουν σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που φέρεται να διέπραξε πρώην κληρικός της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο εν λόγω κληρικός έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί και δεν υπηρετεί πλέον στην Μητρόπολη. Επιπλέον, τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν κατατέθηκε καμία επίσημη καταγγελία εναντίον του.

Η Μητρόπολη υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως είναι είτε ψευδείς είτε αφορούν προσωπικά ζητήματα για τα οποία η Μητρόπολη μεσολάβησε. Απορρίπτει κατηγορίες για συγκάλυψη ή αδιαφορία και τονίζει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η ανακοίνωση καταλήγει εκφράζοντας την επιθυμία για αποκάλυψη της αλήθειας και απονομή δικαιοσύνης, ενώ προειδοποιεί για νομικές συνέπειες σε περίπτωση διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της εντός και εκτός της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, από τις 17 Ιουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, καθώς τινές επιδιώκουν την εμπλοκή Της, επιρρίπτοντας ευθύνες, σε ό,τι αφορά πρώην κληρικό Της δηλώνει τα κάτωθι.

1.      Ο εν λόγω κληρικός έχοντας υποβάλλει  παραίτηση, καιρό πριν τα όσα τελευταία λέγονται, καθώς είχε κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί, δεν ανήκει στην δύναμη της Ι. Μητροπόλεως και, ως εκ τούτου, ουδένα εφημεριακό καθήκον εκτελεί.

2.      Κατά την διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας του ουδεμία απολύτως καταγγελία περί ουδενός θέματος, ουδέποτε και υφ΄ ουδενός, ενυπόγραφα, κατατέθηκε στην Ι. Μητρόπολη.

3.      Η λήψη των πάσης φύσεως διοικητικών μέτρων προϋποθέτει την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία πρέπει να εδράζονται επί βεβαιωμένων γεγονότων-καταγγελιών.

4.      Η ενημέρωση που υπήρχε στην Ι. Μητρόπολη ήταν, προ ετών, από κάποια μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος, περί οικογενειακών ζητημάτων, τα οποία όμως ζητήματα ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με τα όσα τώρα λέγονται από μέλη της οικογένειας.

5.      Άμα της ενημερώσεως αυτής ο Σεβ. Μητροπολίτης κάλεσε τότε, άμεσα, τόσο τον κληρικό, όσο και τα μέλη αυτά του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, συστήνοντας τα δέοντα προς κάθε πλευρά.

6.      Οι ισχυρισμοί ότι, την περίοδο εκείνη, ο κληρικός ήσκησε δήθεν κακοποιητικές δράσεις ακόμα και στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, είναι προδήλως ψευδείς, αποτελούν αποκυήματα φαντασίας, η δε μεταφορά τους στο κοινό (άνευ εξακριβώσεως εάν ισχύουν ή όχι) πληροί την νομοτυπική μορφή των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφημίσεως και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

7.      Ομοίως ψευδή και αναληθή, εάν όχι κακόβουλες προθέσεις μετατόπισης ευθυνών (όπου υπάρχουν),  περί δήθεν επιχειρήσεως «κουκουλώματος», από πλευράς της Ι. Μητροπόλεως.

8.      Ψευδείς, επίσης, και αναληθείς και οι ισχυρισμοί περί αδιαφορίας του Μητροπολίτη για την κατάσταση της υγείας της πρεσβυτέρας. Με δική του μέριμνα και φροντίδα έγινε εισαγωγή της στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης του Αννουσάκειου Ιδρύματος, όπου και παρέμεινε μέχρι την τελευταία εισαγωγή της στο Νοσοκομείο. Οι ισχυρισμοί, από πλευράς μελών της οικογένειας, ότι με δική τους μέριμνα έγινε η εισαγωγή της στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως, στερούνται όχι  μόνο αλήθειας, αλλά και σοβαρότητας.

9.      Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη, προ καιρού, έγινε συνάντηση στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, με όλα τα μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, εκτενής συζήτηση, παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου της                 Ι. Μητροπόλεως, όπου ο Μητροπολίτης δήλωσε το ενδιαφέρον, την συμπαράσταση και στήριξη του.

10.    Απορίας άξιον το γεγονός ότι, ενώ κάποια από τα μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, είτε έχουν δηλώσει, είτε έχουν εξυπονοήσει σαφώς, πως αγνοούσαν τα όσα τώρα δηλώνουν ότι συνέβαιναν, ταυτόχρονα ισχυρίζονται ότι όλα αυτά ήταν εν γνώσει της Ι. Μητροπόλεως. Πως είναι δυνατόν θέματα που αφορούν ενδοοικογενειακές συμπεριφορές (εντός του σπιτιού) και όχι υπηρεσιακές, ενώ δηλώνεται ή σαφώς εξυπονοείται άγνοια από μέλη του άμεσα στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, πως είναι δυνατόν, τέτοιου είδους θέματα, να τελούν εν γνώσει της Ι. Μητροπόλεως;

11.    Αυτονόητη η καταδίκη πάσης φύσεως βίας, απ΄ όπου και αν αυτή προέρχεται. Ωσαύτως όμως καταδικαστέα και η διασπορά ψευδών ειδήσεων ως και η στοχοποίηση προσώπων και θεσμών, άνευ ουδεμίας διερευνήσεως υπ΄ ουδενός εξ΄ όσων έχουν εμπλακεί με οιονδήποτε τρόπο, εάν τα όσα λέγονται, τους μεταφέρονται, ή ακούγονται είναι αληθή ή όχι. Στοιχειώδης δεοντολογία επιβάλλει, σε όσους εκφέρουν δημόσιο λόγο, όταν αναφέρονται σε πρόσωπα και θεσμούς, πριν εκφράσουν άποψη, ότι οφείλουν να ζητήσουν και την θέση-άποψη του προσώπου ή του θεσμού που αναφέρονται. Ουδείς, εξ΄ όλων αυτών, επικοινώνησε με την Ι. Μητρόπολη ή τον Μητροπολίτη να ζητήσει-ερωτήσει σχετικά, παρεκτός μιας λιγότερο από 2/λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Χανίων. Ως φαίνεται αυτό θεωρήθηκε αρκετό, υπό τινών, για να καταλογιστούν ευθύνες στην Ι. Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη.

12.    Καθώς, με την συνταξιοδότηση του, ο εν λόγω κληρικός, δεν ανήκει πλέον στην δύναμη της Ι. Μητροπόλεως, έχει ενταχθεί σε άλλου είδους Νομικό καθεστώς, η Ι. Μητρόπολις δεν θα επανέλθει, ούτε και θα προβεί ξανά, σε ουδενός άλλου είδους δηλώσεις – ανακοινώσεις.

13.    Μετά τα όσα ανωτέρω, ενυπόγραφα, υπεύθυνα και επώνυμα δηλώνονται και όχι με παραμορφωμένες φωνές και πίσω από κουρτίνες, η πάσης φύσεως και η υπό οιονδήποτε, προσπάθεια εμπλοκής της Ι. Μητροπόλεως θα θεωρηθεί κακόβουλη και συκοφαντική και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.

14.    Ευχή και προσευχή: να φανερωθεί η αλήθεια, στο σύνολο της, να αποδοθεί δικαιοσύνη, να επικρατήσει σύνεση, να ειρηνεύσουν οι καρδιές.                     Εκ της Ι. Μητροπόλεως

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ