24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Η ιστορία της 23χρονης Κρητικιάς Έλσας Πρωτογεράκη, που γεννήθηκε αγόρι αλλά ήταν κορίτσι

Ημερομηνία:

Η 23χρονη Ελσα Πρωτογεράκη γεννήθηκε στην Κρήτη και ανήκει σε μια σπάνια ομάδα ανθρώπων των οποίων το DNA διαφέρει από τα χαρακτηριστικά του φύλου που γεννιούνται.

Από μικρή ηλικία, η Ελσα ένιωθε ότι ήταν κορίτσι, παρά το γεγονός ότι οι γενετικές εξετάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μητέρας της έδειξαν ότι ήταν αγόρι.

Η Ελσα είναι μια δυναμική προσωπικότητα. Είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μιλάει ανοιχτά για την ταυτότητά της και για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Είναι επίσης μέλος του οργανισμού “TransActive Hellas”, ο οποίος εργάζεται για την προώθηση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων στην Ελλάδα.

Η ιστορία της Ελσας είναι μια ιστορία δύναμης, θάρρους και ελπίδας. Είναι μια ιστορία που μας υπενθυμίζει ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε την πραγματική μας ζωή, ανεξάρτητα από το φύλο που μας ανατέθηκε κατά τη γέννηση.

Την ιστορία της παρουσιάζει η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, στις 22:00, από το ΕΡΤNEWS.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ