28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Η ιστορία του «Ηράκλειον» γίνεται τηλεοπτική σειρά – Βασισμένη στο «Ναυάγιο» του Σπύρου Πετρουλάκη

Ημερομηνία:

Το «Μαύρο ρόδο» φεύγει, το «Ναυάγιο» έρχεται στο Mega τη νέα σεζόν.

Το κανάλι της Συγγρού στρέφει το βλέμμα στην Κρήτη και σχεδιάζει μια σειρά υψηλών προδιαγραφών σε συνταγή… «Σασμού», καθώς πρόκειται και πάλι για βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, σε διασκευή του σεναρίου από τον Βασίλη Σπηλιόπουλο και παραγωγή του Γιάννη Καραγιάννη. Το βιβλίο, παρότι το προσεγγίζει μυθοπλαστικά, αναφέρεται στο τραγικό ναυάγιο της Φαλκονέρας, τον Δεκέμβριο του 1966, με τραγικό απολογισμό 217 θύματα και μόνο 46 επιζώντες.

Η πλοκή του στρέφεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ναυάγιο κάπου ανάμεσα στα Χανιά, στα Κύθηρα και στην Αθήνα.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει την ιστορία της Ειρήνης και της εγγονής της. Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία της θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Όπως αναφέρει η Reallife, ο ελληνικός «Τιτανικός» και κυρίως τα πλάνα της ναυτικής τραγωδίας θα γυριστούν σε υπερσύγχρονα στούντιο στη Μάλτα, σε ειδικές δεξαμενές που προσφέρονται για γυρίσματα επικίνδυνων και μεγάλης κλίμακας σκηνών εντός θαλάσσης

Ποιος σκηνοθέτης συζητά

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες οι άνθρωποι της J.K. Productions S.A – Καραγιάννης βρίσκονται σε συζητήσεις με το σκηνοθέτη Γιάννη Χαριτίδη προκειμένου να αναλάβει την σκηνοθετική ευθύνης της νέας αυτής σειράς. Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Χαριτίδης τη φετινή τηλεοπτική σεζόν είχε βάλει την υπογραφή του στη σκηνοθεσία της μίνι σειράς του ΑΝΤ1 «Η Γέφυρα».

Mε πληροφορίες από enikos.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ