23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Η Ιωάννα θα είναι σε κάθε δίκη και θα περιμένει την κατηγορουμένη”

Ημερομηνία:

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν την Ιωάννα λίγο μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε τον περασμένο Μάιο έξω από τον χώρο εργασίας της στην Καλλιθέα.

Ο κ. Φώτης Σταθόπουλος, έχει καφετέρια δίπλα στην επιχείρηση που δούλευε η Ιωάννα. Οι περιγραφές του στην Κοινωνία Ώρα MEGA για την ημέρας της επίθεσης και τις αντιδράσεις του θύματος συγκλονίζουν.

«Ήμουν από τους πρώτους που άκουσα την κοπέλα να βγαίνει από το κτίριο μετά την επίθεση. 40χρόνια στη γειτονιά τέτοιο γεγονός δεν ξανά είδαμε. Ακούμε φωνές. ‘’Βοήθεια, βοήθεια’’ φώναζε η Ιωάννα. Κατευθύνθηκε στο φαρμακείο, ήταν κόκκινη στο πρόσωπο, στο λαιμό, στα χέρια. Έβγαλε τα ρούχα της και έμεινε με τα εσώρουχα γιατί την έκαιγαν τα ρούχα. Στο φαρμακείο της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. ‘’Με κάψανε’’ φώναζε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε, η δράστρια που επιτέθηκε στην Ιωάννα την είχε δει που πάρκαρε. «Την περίμενε στο ασανσέρ κι εκεί της επιτέθηκε. Η άλλη (σ.σ. η δράστρια) ήταν καλυμμένη, με μάσκα».

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος σχολίασε την χθεσινή παρουσία της Ιωάννας στα δικαστήρια. «Ήταν ανατριχιαστική εικόνα. Μια κούκλα, πανέμορφη, σοβαρή κοπέλα ήταν η Ιωάννα, ερχόταν να πάρει τον καφέ της. Αυτό που είδαμε μας θύμισε μεσαίωνα».

Πότε είχε ξανά πάει στη δουλειά της

Η κ. Άννα, άλλη αυτόπτης μάρτυρας στην επίθεση, υπογράμμισε στο MEGA ότιδεν ήταν η πρώτη φορά που η Ιωάννα βγήκε έτσι από σπίτι της.

«Τον Αύγουστο ήρθε στη δουλειά της, με την ίδια περιβολή. Ήταν πολύ όμορφη και καλό παιδί. Πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιωθεί» τονίζει.

«Η Ιωάννα σε κάθε δίκη θα είναι εκεί», λέει ο δικηγόρος της

Για την απόφαση της Ιωάννας να παραβρεθεί στην δίκη μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο εκ των δικηγόρων της, Νίκος Αλεξανδρής.

«Η Ιωάννα όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αποφασισμένη να πάει στη δίκη. Ήθελε να πάει με το κεφάλι ψηλά και να δείξει στην δράστιδα πώς ότι και αν της έκανε δεν θα λυγίσει, δεν θα το βάλει κάτω και θα συνεχίζει να παλεύει» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, λίγο πριν την έναρξη της δίκης πληροφορήθηκαν ότι η δράστρια δεν θα έρθει στη δίκη. «Η δράστρια δεν το όφειλε μόνο στο θύμα της επιθέσεως, αλλά και στην δικαιοσύνη να είναι παρούσα. Ασέβεια και ύβρις η απόφαση της κατηγορουμένης να μην είναι στη δίκη» υπογράμμισε, ενώ όπως είπε, η Ιωάννα οργίστηκε «ανθρώπινα και δικαιολογημένα» όταν έμαθε ότι η δράστιδα δεν θα παραβρεθεί.

«Η Ιωάννα θα είναι σε κάθε δίκη και θα περιμένει την κατηγορουμένη. Κάθε φορά θα είναι εκεί και θα την περιμένει. Εάν η κατηγορουμένη περιμένει να καταθέσει η Ιωάννα και μετά το πεδίο θα είναι ελεύθερο για αυτή, θα την βρίσκει μπροστά της σε κάθε συνεδρίαση» τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού προς το γυναικείο φύλο, λόγω του αιτήματος της πλευράς της κατηγορουμένης να είναι μόνο άνδρες οι ένορκοι στη δίκη.

"google ad"

«Σε κάποια χρόνια μετά την ποινή, η δράστρια θα είναι έξω. Η Ιωάννα δεν θα είναι ποτέ έξω. Θα βιώνει την φυλακή της για πολλά χρόνια» υποστήριξε ο δικηγόρος της Ιωάννας, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς θα είναι λίγα τα χρόνια που θα μείνει στην φυλακή».

Τέλος, σχετικά με την υγεία της Ιωάννας, είπε πως «οι γιατροί της λένε ότι έχει πάει πίσω η θεραπεία της. Όμως η δύναμη ενός ανθρώπου μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα».

«Ήθελε να την βασανίσει»

«Η Ιωάννα ήταν πιο όμορφη από ποτέ. Αλλά καμία δεν θα ήθελε να είναι στη θέση της. Η Ιωάννα πήγε στην δική γιατί δεν έχει καμία ενοχή. Λόγους να νιώθει ενοχή έχει μόνο η δράστρια» σημείωσε στην Κοινωνία Ώρα ΜEGA ο πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η δράστρια που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα από κάποιον που παίρνει ένα πιστόλι να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Δεν ήθελε να την σκοτώσει, ήθελε να την βασανίσει. Και για ποιον λόγο; Για κανένα» πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...