Η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη για την τεράστια απεργία στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη:

Εκατοντάδες χιλιάδες απέργησαν και διαδήλωσαν στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις στις 8 Μάρτη! Στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες πορείες της 15ετίας με πάνω από 10.000 απεργούς και διαδηλωτές ναστέλνουν μήνυμα οργής αλλά και δύναμης απέναντι στην κυβέρνηση των δολοφόνων και σεξιστών.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα των γυναικών μετατράπηκε σε γενική απεργία κάτω από την πίεση του μαζικού κινήματος που ξεδιπλώθηκε τις τελευταίες μέρες μετά τις δολοφονίες στα Τέμπη. Η οργή απέναντι στην κυβέρνηση που διαλύει και ιδιωτικοποιεί το κοινωνικό κράτος φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες των γυναικών της εργατικής τάξης, και ταυτόχρονα συγκαλύπτει τους πλούσιους (εκ)βιαστές, συναντήθηκε και πολλαπλασιάστηκε με την οργή για τη δολοφονική εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων και τις ιδιωτικοποιήσεις.

"Sponsored links"

Εκατόν έξι χρόνια πριν, η 8η Μάρτη στη Ρωσία, σήμανε το ξεδίπλωμα ενός επαναστατικού κύματος που ξεκίνησε από τις γυναίκες, βάζοντας τέλος στο σφαγείο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ανατρέποντας τον Τσάρο και φτιάχνοντας μια κοινωνία στην οποία τον έλεγχο είχαν οι από τα κάτω.

Σήμερα αυτή η προοπτική ανοίγει ξανά. Η κλιμάκωση της απεργιακής σύγκρουσης είναι αναγκαία για να ξεφορτωθούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας σε όποια κυβέρνηση και αν ακολουθήσει. Μέχρι που οι ανάγκες μας να μπούνε πάνω από τα κέρδη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live