21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η «κατάρα» του Ανδρέα: Όταν τον επικαλείται ο Κυριάκος πάντα τρώει γκολ

Ημερομηνία:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η εξωτερική πολιτική που άσκησε ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο μέσο της σκληρής σύγκρουσης, όπως εξελίχθηκε, εντός της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Μου θυμίσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου που εκλέχτηκε με το “έξω οι βάσεις του θανάτου” για να υπογράψει το 1983 την παραμονή για 5 χρόνια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ρίχνοντας το γάντι» προς την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Νομίζετε ότι θα με προσβάλλετε λέγοντας ότι τηρώ τη στάση απέναντι στις ΗΠΑ που τηρούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν καταλάβατε. Με τιμά να μου το λέτε. Γιατί η στάση της προοδευτικής παράταξης στα εθνικά ήταν πάντα πατριωτική» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό.

Σκανδαλίδης: «Να αφήσετε ήσυχο τον Ανδρέα»

Λίγο αργότερα ο Κώστας Σκανδαλίδης, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, δεν άφησε ασχολίαστες τις αναφορές Μητσοτάκη και Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου. «Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση ότι το πρόσωπο που σήμερα πλανάται στην αίθουσα είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εγώ θα ήθελα ειλικρινά να αφήσετε ήσυχο τον Ανδρέα. Παρέλαβε μία χώρα ξυπόλητη στα αγκάθια και την έφερε από κάθε άποψη στο κέντρο των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων εξελίξεων» είπε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Μιλά ο πρωθυπουργός για τις βάσεις. Δεν ήξερα ειλικρινά ότι έχει γράψει και βιβλίο γι’ αυτό και ότι είναι το μοναδικό βιβλίο που έγραψε. Κατάλαβα, όμως, από αυτά που είπε ότι αντέγραψε απλώς την προπαγάνδα της τότε Δεξιάς» είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κάδρο της κριτικής του, ωστόσο, τοποθέτησε και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Και ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ανακάλυψε τον πραγματικό Ανδρέα και ο Αλέξης Τσίπρας προβάλει το μέγεθός του ως εθνικό ηγέτη, όταν εκείνη την εποχή τον έστελναν από το κόμμα του στο Ειδικό Δικαστήριο ως κοινό κλέφτη. Δεν είναι, όμως, τυχαίο. Γιατί ο Ανδρέας κάθε χρόνο που περνά γίνεται πιο επίκαιρος. Γιατί ολοένα και περισσότερο θα τον θυμούνται οι Έλληνες» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...