Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους Κρητικούς γύπες

Κανένα σχόλιο

Η πρόεδρος Δ.Σ. της Anima Μαρία Γανώτη αναφέρεται στους γύπες και μιλά για το πρόβλημα που πιστεύει ότι θα έχουν κάθε χρόνο από τώρα λόγω του κλίματος.

Όπως ανέφερε η ίδια, αν όντως υπάρξει αύξηση της θερμοκρασίας και ξηροθερμικά καλοκαίρια, θα υπάρχει ένα διαρκές πρόβλημα. Οι υψηλές θερμοκρασίες του περασμένου καλοκαιριού στην Κρήτη διαμόρφωσαν δυσμενείς συνθήκες ιδίως για τα νεαρά πτηνά.

Όπως είπε η ίδια, “δεν έβρισκαν νερό, δεν έβρισκαν τροφή, αφυδατώνονταν” και έφταναν σχεδόν καθημερινά στην Anima. “Πρέπει να περάσουμε στη φάση της κλιματικής προσαρμογής” – είπε η κ.Γανώτη, εκτιμώντας ότι δεν μπορούμε να ανασχέσουμε αυτή την κατάσταση. “Να γίνουν ποτίστρες για αρπακτικά στα ψηλά βουνά της Κρήτης, όπως υπάρχουν και ταΐστρες” – προτείνει, μεταξύ άλλων, η Μαρία Γανώτη.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live