Η Κρήτη στις πιο δημοφιλείς επιλογές των Γερμανών για το 2022

Κανένα σχόλιο

Στο Top 5 και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση τοποθετείται η Κρήτη με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές των Γερμανών εφέτος, όπως προκύπτει με βάση τις κρατήσεις στην ταξιδιωτική πλατφόρμα HolidayCheck.

Με βάση τα στοιχεία κρατήσεων της πλατφόρμας την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2021 έως 21 Φεβρουαρίου 2022, στους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς/περιοχές για το 2022, αναδεικνύονται η Μαγιόρκα, η τουρκική Ριβιέρα, η Κρήτη, η Χουργκάντα και η Μαδέρα.

Παράλληλα, οι πέντε πιο δημοφιλείς περιοχές για το 2022 είναι η τουρκική Ριβιέρα, η Μαγιόρκα, η Χουργκάντα, η Κρήτη και η Φουερτεβεντούρα, ενώ για το Καλοκαίρι του 2022, η Ρόδος αντικαθιστά στην πιο πάνω κατάταξη τη Χουργκάντα, στην 4η θέση.

"Sponsored links"

Όσον αφορά στις δημοφιλέστερες χώρες διακοπών για το καλοκαίρι είναι η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Για την περίοδο του Πάσχα, η Τουρκία υπερέχει από πλευράς ζήτησης έναντι της Ισπανίας και της Αιγύπτου. Ενώ, σε επίπεδο περιοχών η Μαγιόρκα συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά κρατήσεων και ακολουθούν τα Κανάρια νησιά, η ενδοχώρα της Πορτογαλίας, η Μαδέρα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο +15% οι τιμές στην Ελλάδα

Τα επίπεδα τιμών για το 2022 εμφανίζουν σημαντική άνοδο για όλες τις χώρες διακοπών, σε σύγκριση με την εποχή προτού τον κορωνοϊό, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 25% (Αίγυπτος). Όσον αφορά την Ελλάδα, οι τιμές ανά άτομο, ανά ημέρα, παρουσιάζουν αύξηση 15% εφέτος, έναντι του 2019. Ενώ, σε μικρότερα επίπεδα κυμαίνεται η αύξηση των τιμών στην Πορτογαλία, την Τουρκία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας οι τιμές αυξάνονται σχεδόν σε όλους τους προορισμούς από την αρχή του χρόνου.

Για παράδειγμα, στη Μαγιόρκα, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων η διαμονή είναι κατά μέσο όρο 100 ευρώ πιο ακριβή από την αρχή του έτους, όπως και οι πτήσεις από τη Γερμανία. Ενώ, ραγδαίες αυξήσεις τιμών παρατηρούνται στα Κανάρια Νησιά και την Αίγυπτο, με το πακέτο διακοπών για 9 ημέρες στη Χουργκάντα, ​​για μία οικογένεια, τον Μάρτιο να είναι γύρω στα 360 ευρώ ακριβότερο και στην Τενερίφη 400 ευρώ (μέσος χρόνος ταξιδιού 9 ημέρες).

Αναλυτικά οι τιμές, ανά άτομο, ανά ημέρα διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Χώρα  2019 2022 αύξηση σε %
Αίγυπτος 78 € 99€ 27%
Ελλάδα 101 € 116 € 15%
Ισπανία 95€ 108 € 14%
Τουρκία 78 € 87€ 12%
Πορτογαλία 92€ 99€ 8%

Η αύξηση των τιμών, σύμφωνα με το HolidayCheck, οφείλονται στη μείωση της διαθεσιμότητας εξαιτίας πτωχεύσεων που αποτελούν συνέπεια της πανδημίας (Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), στο κλείσιμο ξενοδοχείων παρά την πρόωρη έναρξη της σεζόν (Μαγιόρκα), στην έλλειψη προσωπικού στην εξυπηρέτησης (Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), στην περιορισμένη χωρητικότητα πτήσεων λόγω του αρχικού ανεπαρκούς σχεδιασμού που σχετίζονται με τα σλοτ και οι αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι ευέλικτες πολιτικές ακυρώσεων και οι αλλαγές κράτησης, αποτελούν σημαντικό παράγοντα κράτησης, καθώς αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών ταξιδιών για τα οποία έχει γίνει κράτηση στην πλατφόρμα.

"Sponsored links"

Ακόμη, για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, οι  τιμές για την υψηλή περίοδο είναι ήδη στο επίπεδο του προηγούμενου έτους (παράδειγμα Μαγιόρκα) και συνεχώς αυξάνονται. Επιπροσθέτως, η διαθεσιμότητα το Καλοκαίρι θα είναι και πάλι χαμηλή.

Μιλώντας σχετικά ο Christoph Heinzmann, ειδικός στον τουρισμό στο HolidayCheck, λέει: “Οι καταναλωτές θέλουν επιτέλους να ταξιδέψουν ξανά και να τολμήσουν να κάνουν ξανά μακροπρόθεσμες κρατήσεις. Ειδικά οι οικογένειες προγραμματίζουν τις διακοπές τους εκ των προτέρων και επωφελούνται από εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης και ευέλικτους ναύλους. Βλέπουμε κρατήσεις για το  Πάσχα, την Πεντηκοστή, το καλοκαίρι αλλά και για φθινοπωρινές διακοπές”.

Σύμφωνα με τον Christoph Heinzmann, προς το παρόν, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι προβλέψιμες για προορισμούς όπως η Αίγυπτος ή η Τουρκία, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Ρώσους παραθεριστές.

money-tourism.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live