21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η Κρήτη του Ερωτόκριτου “ζωντανεύει” σε video clip | Φωτός

Ημερομηνία:

Της Μαρίας Καλλέργη

Τη γοητευτική Κρήτη του Ερωτόκριτου με εικόνες νοσταλγικές και μουσικές εξαίσιες θα μας γνωρίσουν σε μια μικρή ταινία μια σπουδαία ομάδα ανθρώπων που αυτήν την εποχή γυρίζουν την Κρήτη.

Πρόκειται για μια δουλειά που υλοποιείται από το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών οργάνων Κρήτης και μας γνωρίζει την Κρήτη της εποχής του Ερωτόκριτου σε σενάριο και μουσική ενορχήστρωση του Μαέστρου Μιχάλη Μαρακομιχελάκη και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη.

Η ταινία έχει έντονο άρωμα Μαλεβιζίου αφού πολλά από τα γυρίσματα γίνονται στο Δήμο μας.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο Maleviziotis.gr o Μιχάλης Μαρακομιχελάκης: 

“Είναι ένας συνδυαμός εικόνων από την Κρήτη της εποχής την αγροτική αλλά και την αστική και μουσικές που “ακουμπούν” στην παράδοση αλλά εμπλουτίζονται και με πολλά και διαφορετικά όργανα όπως βιόλες και βιολοντσέλα δημιουργώντας ακούσματα που ξεπερνούν τα όρια της Κρήτης. Είναι  η γνωστή μελωδία του Ερωτόκριτου που καθιέρωσαν ο Ξυλούρης με το Χάλαρη, αλλά και  μια παλαιότερη, αλλά και αυτή που έχω κάποιες που έχω συνθέσει εγώ”.

Ήδη μια πρώτη γεύση παίρνουμε από τις φωτογραφίες του Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη στην Ενετική έπαυλη της Ροδιάς και στο Σγουροκεφάλι όπου έχουν γίνει γυρίσματα τα οποία πλέον συνεχίζονται και σε άλλα σημεία. Όπως επισημαίνει ο κ.Μαρακομιχελάκης: “δεν υπάρχουν γυρίσματα μόνο με αγροτικές εργασίες και ενασχολήσεις, υπάρχουν και με ευγενείς ζωγράφους κλπ”.

Το γύρισμα γίνεται με αφορμή το έτος Ερωτόκριτου και συμμετέχουν σε αυτό πάρα πολλοί άνθρωποι από τα σύνολα Νυκτών και Τοξοτών, της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων της Σχολής Μαέστρο, τους σπουδαστές της ίδιας σχολής αλλά και κάποια παιδιά από την παιδική χορωδία του Δήμου Μαλεβιζίου όπου ο Μιχάλης Μαρακομιχελάκης είναι μαέστρος. Επίσης συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Ομίλου Αετογιάννη. Η παραγωγή γίνεται με τη στήριξη των Μινωικών Γραμμών.

Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...