14.3 C
Chania
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026

Η Κρήτη υποψήφια για Οινική Περιφέρεια της χρονιάς στα βραβεία του “Wine Enthusiast”

Ημερομηνία:

Ο αμπελώνας της Κρήτης είναι υποψήφιος στα ετήσια βραβεία του “Wine Enthusiast” για την Οινική Περιφέρεια της χρονιάς (Wine region of the year). Τα βραβεία αυτά, σύμφωνα με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης αποτελούν θεσμό και διοργανώνονται κάθε χρόνο από το παγκοσμίου φήμης αμερικάνικο περιοδικό “Wine Enthusiast”, με βασικό σκοπό να αναδείξουν τις σημαντικές επιτεύξεις, καινοτομίες, ανθρώπους και περιοχές στον κόσμο του κρασιού και των ποτών.

Το περιοδικό “Wine Enthusiast” ιδρύθηκε το 1988, φέρνοντας στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με τον κόσμο του κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, παρουσιάζοντας εκατοντάδες κρασιά κάθε μήνα, ταξίδια, εστιατόρια και αξιοσημείωτους σομελιέ. Εκδίδεται 14 φορές το χρόνο και έχει 800.000 αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Η περιοχή της Κρήτης, βρίσκεται υποψήφια στην κατηγορία “Wine Region of the Year” μαζί με μεγάλης φήμης περιοχές όπως η Champagne της Γαλλίας, η Sonoma County της Καλλιφόρνιας (Η.Π.Α.), η Provence της Γαλλίας και η Willamette Valley του Όρεγκον (Η.Π.Α.). Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση της Κρήτης, ανάμεσα στις εξαιρετικά ενεργές οινικές περιοχές του κόσμου.

«Η σταθερή παρουσία στις Η.Π.Α. και η συνεχόμενη εξέλιξη του Κρητικού κρασιού και της προβολής του, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς κι αυτό μέσα από τη συνέργεια των Οινοποιών, υλοποιώντας στρατηγικής σημασίας προγράμματα προώθησης και προβολής που ενισχύουν σημαντικά την εικόνα του Κρητικού κρασιού αλλά και τον οινοτουρισμό στην Κρήτη» επισημαίνει χαρακτηριστικά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθελοντική αιμοδοσία από τον ΣΕΠΕ Χανίων στις 3 και 4 Μαρτίου

Ο ΣΕΠΕ Χανίων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 3 και 4 Μαρτίου 2026 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Θέμα στον Independent και στην Washington Post η διαδήλωση στα Χανιά ενάντια στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στα Χανιά, καθώς η...

Ερώτηση 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι ο διαγωνισμός για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Από το 2019 μέχρι σήμερα το έργο έχει υποστεί πολλαπλές τροποποιήσεις.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Ποια ανάπτυξη και για ποιον;» – Κριτική στις δηλώσεις Αρναουτάκη

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης ασκεί κριτική στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τις δηλώσεις του σε εκδήλωση με τον υπουργό Οικονομικών, καταγγέλλοντας αντιλαϊκή πολιτική.