Η “κρητικιά” σύζυγος του νέου Ιταλού υπουργού

Κανένα σχόλιο

Η ορκωμοσία που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης για την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι σήμανε μια νέα αρχή για την Ιταλία. Τη νέα ιταλική κυβέρνηση συνθέτουν 23 υπουργοί, εκ των οποίων οκτώ είναι μάνατζερ και τεχνοκράτες και 15 στελέχη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας που θέλει πλέον να δοθεί μια λύση στην κρίση που μαστίζει τη γείτονα.

Αυτά τα γνωρίζουμε ήδη από την επικαιρότητα. Εκείνο που δεν είναι γνωστό ίσως- αν και έχει δημιουργήσει ένα δυο πολιτικά σχόλια για άλλους λόγους…- είναι ότι σύζυγος ενός εκ των νέων υπουργών είναι μια Ελληνίδα με…κρητικές αναφορές μάλιστα!

Πρόκειται για την Αθανασία (Νάσια) Αθανασίου η οποία είναι παντρεμένη με τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας, Roberto Cingolani. Η κυρία Αθανασίου ασχολείται με την έρευνα και επί χρόνια υπήρξε στέλεχος του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας στην Κρήτη ενώ τα τελευταία χρόνια είναι στέλεχος μεγάλων τεχνολογικών ινστιτούτων στην Ιταλία-σήμερα βρίσκεται στο ινστιτούτο της Γένοβας. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει κάνει πάνω από 160 μελέτες και 16 επιστημονικές πατέντες στον χώρο της νανοτεχνολογίας.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live