“Η κυβέρνηση τα δίνει όλα στους δανειστές”: Αποκλειστική συνέντευξη Λ. Βατικιώτη στον KPHTH FM 1015 | Ηχητικό

Κανένα σχόλιο

«Στους εκβιασμούς της Τρόικας η κυβέρνηση προσπαθεί να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις της, όπως συνέβη χαρακτηριστικά με την τροποποίηση του νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», ανέφερε στην ενημερωτική εκπομπή «Καφές με σχόλια» στον Κρήτη fm 101.5 και στην Κατερίνα Πολύζου, ο Λ. Βατικιώτης, δημοσιογράφος – οικονομολόγος, μέλος της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους.

Σχολιάζοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά σχετικά με τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση των δεικτών ανάπτυξης, ο κ. Βατικιώτης επεσήμανε ότι:

«Οι πιέσεις της Τρόικας επικεντρώνονται στο αίτημα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2015, ύψους 2,6 δισ. ευρώ, το οποίο η Τρόικα χαρακτηρίζει αιτία αποσταθεροποίησης κάθε μελλοντικής πρόβλεψης και ισορροπίας. Η τρύπα, ωστόσο, που εμφανίζεται στα δημόσια έσοδα τους τελευταίους μήνες θα διευρύνει αυτό το κενό, κάνοντας τις πιέσεις της Τρόικας ακόμη πιο ασφυκτικές.

"Sponsored links"

Με βάση στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, η «τρύπα» στα δημόσια έσοδα το δεκάμηνο του 2014 εκτιμάται στα 1,8 δισ. ευρώ, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για νέες απαιτήσεις εκ μέρους των πιστωτών.Η κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση οχυρωμένα πίσω από το πρωτογενές πλεόνασμα που για το πρώτο εννιάμηνο έφτασε τα 3,1 δις. ευρώ ή 1,7% του ΑΕΠ».

kritifm1015.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις