15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου για την πυρασφάλεια των δημόσιων κτιρίων στο δήμο

Ημερομηνία:

Με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου στην έλλειψη πυρασφάλειας δημοσιων κτιρίων στο δήμο Αποκόρωνα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες με κατάληξη το θάνατο του 11χρονου μαθητή, αλλά και τη δήλωση του Πρωθυπουργού της χώρας ότι οι συντηρήσεις των Σχολείων δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Κυβέρνησης,

  • Δηλώνουμε κατ αρχάς σαν Λαϊκή  Συσπείρωση  ότι η όποια χρηματοδότηση σαφώς και έχει σχέση με τα κονδύλια παιδείας του κατ έτους προϋπολογισμού της χώρας που εν τέλει ορίζονται από την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Η διαχρονική φτώχια (πάνω από 67% μειωμένη από τα επίπεδα του 2009) και η έλλειψη υποδομών στην Παιδεία εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Κυβέρνησης και κανενός άλλου.

ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ  ΑΛΛΟ.

Η διαχρονική εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς κονδύλια αφ ενός κατακερματίζει το ενιαίο της παιδείας ,αφ εταίρου αυτήν ακριβώς την κατάληξη θα χει.

Εάν οι Δήμοι ευθύνονται για κάτι αυτό είναι ότι δε συγκρούονται με αυτές τις λογικές και πρακτικές ,ανέχονται την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών και τελικά μετακυλούν το κόστος στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού.

Δυστυχώς απέχουμε μακράν του να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία για μαθητές και προσωπικό.Οι μόνοι εν τέλει να επιβάλλουν το αυτονόητο είναι οι ίδιοι οι γονείς, οι μαθητές και το συνδικαλιστικό κίνημα.

  • Ζητάμε , αναφορικά με το Δήμο Αποκόρωνα να μας δοθεί αναλυτικά και για όλα τα Σχολεία , αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου αν και πού υπάρχουν κεντρικές θερμάνσεις και ανελκυστήρες , αν υπάρχουν μελέτες πυροπροστασίας ,πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, κι αν αυτές έχουν εγκριθεί από τις υπηρεσίες της πυροσβεστικής.

Αν για κάθε λέβητα χωριστά και κάθε ανελκυστήρα έχει εκδοθεί ετήσιο πιστοποιητικό καλής λειτουργίας από εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ποιο είναι αυτό σε επίπεδο νομού.

Σίγουρα η νομοθεσία προβλέπει σχετικές μελέτες οι οποίες δε γνωρίζουμε αν καν έχουν συνταχθεί ή εκτελεστεί.

Βρύσες  6 -12- 2022

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...