16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης” για την παράκαμψη Κισσάμου στον νομό Χανίων

Ημερομηνία:

Επερώτηση για την παράκαμψη της Κισσάμου στον νομό Χανίων κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης” προκειμένου να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στις 22 Μαρτίου. Στο κείμενο της επερώτησης σημειώνονται τα εξής:

“Στον «αέρα» είναι η παράκαμψη Κισσάμου στον Ν. Χανίων, που έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εδώ και χρόνια.  Μελετάται από το 2008 και -χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα- διαρκώς …«ωριμάζει» από την περιφέρεια, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ, τον Δήμο και τα συναρμόδια υπουργεία, με το γνωστό πινγκ-πονγκ ευθυνών κυβέρνησης – τοπικών αρχών.  Από το 2021 έχει εξαγγελθεί η επικαιροποίηση της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά είναι άγνωστο πότε θα γίνει το έργο.

Επιπλέον, δεν υπάρχει δέσμευση για εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου,  το οποίο, με βάση την προμελέτη, έχει  εκτιμώμενο κόστος 50 εκατομμύρια ευρώ.

Γλαφυρά αποκαλύπτεται και με το παράδειγμα της παράκαμψης Κισσάμου τι σημαίνει η κάλπικη συζήτηση που άνοιξε στην περιφέρεια αναφορικά με τις «αντιρρήσεις» για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα τμήματα του ΒΟΑΚ μέσα στις 3 πόλεις Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Χανιά, αφού ο ΒΟΑΚ θα καταλήγει στην Κίσσαμο, χωρίς όμως να προβλέπεται η υλοποίηση της παράκαμψης του Καστελλίου Κισσάμου, δεδομένο που θα καταστρέψει την πόλη.

Είναι πρόκληση η πολύχρονη κοροϊδία στο θέμα της παράκαμψης Κισσάμου, από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση, προς τους χιλιάδες Κισσαμίτες και τους άλλους ανθρώπους που περνούν από την περιοχή.

Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η περιφερειακή αρχή ώστε:

Να κατασκευαστεί επιτέλους η παράκαμψη Κισσάμου στον Ν. Χανίων, με σύγχρονες προδιαγραφές  ασφάλειας, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...