Η ΛΑ.ΣΥ. Δήμου Ηρακλείου για τη διαδικασία πώλησης του ΟΛΗ

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση για την διαδικασία πώλησης του ΟΛΗ Α.Ε. εξέδωσε η “Λαϊκή Συσπείρωση” δήμου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση «το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης του ΟΛΗ Α.Ε, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την «ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας» που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό του. Η διαδικασία προβλέπει την πώληση ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η θέση της δημοτικής αρχής, πίσω από την οποία στοιχίζονται -άμεσα ή έμμεσα- όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι η συμφωνία με το ξεπούλημα του ΟΛΗ ΑΕ, που περιλαμβάνει το εμπορικό λιμάνι και τις εγκαταστάσεις του, καθώς και τα περιφερειακά λιμάνια του νομού, αρκεί να εξαιρεθεί το ενετικό λιμάνι και το ΜΑΡΙΝΑ.

"Sponsored links"

Αφού είχαν συμφωνήσει εξ αρχής με την μετατροπή του ΟΛΗ σε ΑΕ, αφού δεν μίλησαν όταν εντάχθηκε και το ενετικό λιμάνι στην περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού έβαλαν πλάτη στη μεθόδευση της κυβέρνησης της ΝΔ για το ξεπούλημα συνολικά του λιμανιού, τώρα -δημοτική αρχή και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις- παριστάνουν τις αγανακτισμένες γιατί -τάχα- μόλις τώρα ανακάλυψαν τον κίνδυνο εμπορευματοποίησης του ενετικού λιμένα.

Αντί η δημοτική αρχή να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, που θα σημάνει παραπέρα αύξηση του μεταφορικού κόστους για επιβάτες και προϊόντα, παραπέρα τσάκισμα εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, παραπέρα επιβάρυνση για τους αυτοαπασχολούμενους αλιείς και άλλους που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου και στα υπόλοιπα λιμάνια του νομού, συνεχίζει στην ίδια γραμμή.

Το αίτημα της εξαίρεσης του ενετικού λιμανιού, και μόνο, από την πώληση, όχι μόνο δεν διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του ενετικού λιμανιού και την αξιοποίησή του προς όφελος του λαού, αλλά επιταχύνει την πορεία της παραπέρα εμπορευματοποίησης συνολικά του λιμανιού, θέτοντας ακόμα και την τύχη του ίδιου του ενετικού λιμανιού σε αμφιβολία!

Καμία πώληση, κανένα «κομμάτιασμα»! Απαιτούμε όλο το λιμάνι στην υπηρεσία του λαού, γρήγορες, ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο μιας οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος του λαού και όχι των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να παλέψει ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού συνολικά -και του ενετικού λιμανιού ως τμήματός του-, διεκδικώντας λιμάνι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live