19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η μεγαλύτερη σφαγή των τελευταίων ετών: Και φέτος η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα 1500 δελφινιών

Ημερομηνία:

Οι εικόνες που θα δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες είναι σκληρές και συνάμα σπαρακτικές. Για το τίποτε, για ένα έθιμο, στα νησιά Φερόε, σφαγιάστηκαν 1500 δελφίνια στην παραλία και η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα τους.

Πρόκειται για το ετήσιο έθιμο Grindadrap το οποίο έχει τις ρίζες του στον 9ο αιώνα και έρχεται κατευθείαν από την εποχή που οι Βίκινγκς κατέβηκαν νοτιότερα και άρχισαν να εγκαθίστανται στα νησιά Φερόε.

Φέτος η σφαγή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην ιστορία και συνολικά 1428 δελφίνια «πέρασαν από τη λεπίδα» των κατοίκων των νησιών. Η αμέσως μεγαλύτερη σφαγή δελφινιών εξαιτίας του εθίμου αυτού ήταν το 2013, όταν είχαν δολοφονηθεί 430 θηλαστικά.

Το αποκρουστικό έθιμο χρειάζεται συνεργασία των ψαράδων αλλά και των «κυνηγών» των ανδρών δηλαδή που περιμένουν τα δελφίνια στην ακτή με γάντζουςλόγχες και μαχαίρια. Οι ψαράδες με τα αλιευτικά σκάφη τους εντοπίζουν τα θηλαστικά στα ανοιχτά και τα οδηγούν με μανούβρες  στην ακτή. Τότε η μοίρα των δελφινιών είναι μια: Θάνατος.

Η μαζική δολοφονία γίνεται κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη παραλία στην ακτή Skálafjørður. Στη συνέχεια οι κάτοικοι των νησιών αφού δολοφονήσουν τα δελφίνια παίρνουν το λίπος και το κρέας τους και το μοιράζονται μεταξύ τους. Και μαζί με τα δελφίνια τον θάνατο βρίσκουν και φάλαινες και φώκιες.

Η θύελλα διαμαρτυριών που ξεσηκώνεται κάθε χρόνο από περιβαλλοντικές ομάδες και όχι μόνο είναι τεράστια ενώ με μια σύντομη καταγραφή της οργάνωσης Sea Shepherd τα τελευταία δυο χρόνια τουλάχιστον 8.000 κητοειδή έχουν βρει το θάνατο.

Ενώ η οργάνωση Blue Planet Society ανέφερε:

«Κανένα από τα προηγούμενα κυνήγια δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο. Η προηγούμενη μεγαλύτερη σφαγή είχε σημειωθεί το 2013 όταν θανατώθηκαν 430 δελφίνια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...