21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η μελέτη Τσιόδρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ημερομηνία:

Εκτός… πλάνου βγάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα, η οποία περιλάμβανε και στοιχεία για την θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και αφού ρωτήθηκε επανειλημμένα, δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε το περιεχόμενο της έκθεσης των δύο επιστημόνων, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει αυξημένη θνητότητα των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η μελέτη δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την επίσημη δημοσίευσή της, ενώ για το περιεχόμενό της, είπε ότι επαναλαμβάνει τις γνωστές διαπιστώσεις για αυξημένη θνητότητα όταν το σύστημα υγείας δέχεται πίεση αλλά και για τις αδυναμίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, απαριθμώντας τα μέτρα για την πανδημία τα οποία δεν στήριξε η αξιωματική αντιπολίτευση και κατηγορώντας την ότι συνέβαλε και αυτή στους θανάτους από την πανδημία. Όσον αφορά στην δήλωση Τσίπρα για συγγνώμη ή παραίτηση Μητσοτάκη, είπε ότι θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση αυτός που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη, για ένα ζήτημα τόσο σημαντικό.

Ο Γ. Οικονόμου αρνήθηκε ότι υπάρχει δυσφορία στην κυβέρνηση για τη δημοσιοποίηση της μελέτης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τιμά την επιστήμη, δεν την εργαλειοποιεί και δεν θα βάλει τους επιστήμονες στο μέσο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο κ. Τσιόδρας εξακολουθεί να είναι «ο πιο στενός και ο βασικός συνεργάτης του πρωθυπουργού» σε ότι αφορά την ομάδα επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σημείωσε ότι «άλλοι» επί σειρά μηνών αμφισβήτησαν την επιστημονική του γνώση, την κατάρτισή του, τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τη διαχείριση της πανδημίας και τον υπονόμευαν ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Θεόδωρος Λύτρας είχε γράψει στο twitter για τη μελέτη: «Η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαϊου, κι ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα κ επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...