Η Μεσόγειος σβήνει από τον χάρτη;

Κανένα σχόλιο

Της Στέλλας Αλφιέρη

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου “καίει” τη Μεσόγειο, δολοφονεί την Κρήτη, με το ερώτημα: Ποια είναι τα χρηματικά ανταλλάγματα; Είναι σίγουρο ότι τα χημικά από στιγμή σε στιγμή φθάνουν στη Μεσόγειο και η θαλασσινή ζωή θα εξαφανιστεί κάτω από τα τοξικά απόβλητα. Οι ακτές μας θα νεκρώσουν και ο τουρισμός θα χαθεί γιατί πλέον οι γαλάζιες θάλασσες της Μεσογείου και οι δαντελωτές παράλιες μας θα σκορπούν τον θάνατο. Η Περιφέρεια της Κρήτης, οι κυβερνητικοί βουλευτές, έχουν χάσει τη φωνή τους και σιωπηλά αποδέχονται τον θάνατο της Κρήτης, που επιβάλλουν η τρόικα και η κυβέρνηση του τρόμου Σαμαρά – Βενιζέλου. Είναι ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί οπωσδήποτε. Σε καμία περίπτωση τα χημικά της Συρίας δεν πρέπει να διασκορπιστούν στη Μεσόγειο. Πρέπει άμεσα να ακυρωθεί η συμφωνία τής κυβέρνησης με την Ε.Ε., με την τρόικα, που έγινε πίσω από την πλάτη του κρητικού λαού.

Τα ψέματα του Βενιζέλου είναι τρομακτικά και μπαίνει έντονα στο τραπέζι ποια είναι τα οικονομικά ανταλλάγματα και σε ποιες τσέπες μπαίνουν τα ευρώ για να μας σκοτώσουν. Ενώ γνωρίζει η κυβέρνηση ότι δεν έχει γίνει ποτέ ξανά υδρόλυση εν πλω και επίσης γνωρίζει και αποκρύπτει την αλήθεια ότι έγινε πρόταση σε 14 χώρες να αναλάβουν την υδρόλυση στο έδαφός τους, οι οποίες αρνήθηκαν, κάτω από την πίεση των πολιτών τους, και μάλιστα στην Αλβανία προσεφέρθη και χρηματικό αντάλλαγμα ύψους 1 δισ.

"Sponsored links"

Οι παραλιακοί δήμοι που θα θιγούν άμεσα έχουν χάσει τη φωνή τους, οι δήμαρχοι δεν ζητούν εξηγήσεις και δεν προειδοποιούν ότι ο χημικός θάνατος δεν μπορεί να εγκατασταθεί στη Κρήτη. Οι δήμοι, οι φορείς, κοινωνικοί και επαγγελματικοί, πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί για να απομακρύνουμε τον εφιάλτη του θανάτου από τη Μεσόγειο. Πρέπει να τρομοκρατήσουμε την κυβέρνηση με την παρουσία μας στους δρόμους, για να ακυρωθεί η μυστική συμφωνία εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Η πολιτική πίεση από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Όμως δεν αρκεί αυτό. Πρέπει, με τον ξεσηκωμό μας, να σταματήσουμε κάθε ιδέα υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου. Ένα λάθος να γίνει, δεν θα υπάρχει επιστροφή. Ο θάνατος θα είναι βασανιστικός για την περιοχή μας. Η Μεσόγειος δεν πρέπει να μετατραπεί σε θάλασσα χημικών αποβλήτων.

Οι δήμαρχοι και η Περιφέρεια της Κρήτης θα πρέπει να συνεργαστούν με τον καθηγητή δρ Γιδαράκου, καθηγητή του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος τεκμηριώνει επιστημονικά το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Πρέπει να ακυρωθεί εδώ και τώρα η απόφαση αυτή που σκοτώνει τα πάντα. Τα χημικά πρέπει να σταματήσουν να δολοφονούν ανθρώπους και να εξαφανίζουν όμορφους τόπους από το πρόσωπο της γης.

* Η Στέλλα Αλφιέρη είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Καντάνου Σελίνου

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις