Η μυθική περιουσία της «Κιβωτού του Κόσμου»: Real estate και χορός… εκατομμυρίων με ακίνητα-«φιλέτα»

Κανένα σχόλιο

Την ώρα που η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εστιάζεται σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση, νέες αποκαλύψεις για τις οικονομικές ατασθαλίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ήδη οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, όπου η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή διατηρεί θυρίδα, την οποία φέρεται να άδειασε πριν από λίγες ημέρες (εκτός αν η ίδια έχει δύο θυρίδες), ζητώντας ενημέρωση αν τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκε τη θυρίδα της στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, όπως μεταδίδει το Mega.

Τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, δείχνουν ότι η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος έχουν κοινό, προσωπικό λογαριασμό που έχει 130.000 ευρώ.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τους ελέγχους, από το 2017 έως το 2022, οι δωρεές και οι χορηγίες στην «Κιβωτό του Κόσμου» άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, και μόνο το 2021, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε επιχορήγηση 70.000 ευρώ.

Μάλιστα, από τους οικονομικούς ελέγχους προκύπτει ότι η «Κιβωτός» έπαιρνε επιχορηγήσεις και από άλλες υπηρεσίες, ενώ στην κατοχή της βρίσκονται δεκάδες ακίνητα, των οποίων η αξία έφτανε ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ειδικότερα, τα ακίνητα της «Κιβωτού του Κόσμου» τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται, σύμφωνα με το MEGA, σε: Άνοιξη Διονύσου, Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Γλυφάδα, Πετρούπολη, Ζεφύρι, Ηλιούπολη, Νίκαια, Πεύκη και Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 €. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 ευρώ.

Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 ευρώ, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 ευρώ.

Η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά. Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 €. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, έχουν μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο.

Τα ακίνητα της «Κιβωτού» μαζεύτηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές.

Αγορές «μαμούθ»

"Sponsored links"

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Οργάνωση διαθέτει:

– Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000 €

– Αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσσιο αξίας περίπου 1.000.000 €.

Το ακίνητο της Χίου αγοράστηκε πριν τρία χρόνια μέσα στην κρίση μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Η αγοράστρια εταιρεία κατέβαλε το τίμημα 245.000 € σε καθένα των πωλητών και κατ΄ αναλογία του μεριδίου του καθενός εκ δοθεισών επιταγών τραπέζης σε διαταγή των πωλητών.

Για το ακίνητο στο Νέο Ρύσσιο η αγορά έγινε το 2021 και η καταβολή του τιμήματος έγινε με ολόκληρο το συμφωνημένο τίμημα των 890.000€, που έλαβαν και πληρώθηκαν οι πωλητές κατά την αναλογία τους από την αγοράστρια εταιρεία.

Ποσό 70.000€ με μεταφορές πίστωσης λόγω εισερχομένων εμβασμάτων και ποσό 820.000 σήμερα με την ισόποση τραπεζική επιταγή η οποία είναι σε διαταγή της αγοράστριας και οπισθογραφήθηκε.

Οι δωρεές

Από το 2019 μέχρι σήμερα, υπήρξαν πολλοί που θέλησαν είτε εν ζωή ακόμη, είτε μετά θάνατον την περιουσία τους στην Κιβωτό.

Όπως η δωρεά στο Ζεφύρι, οικοπέδου 183 τμ. και αξίας 40.000 ευρώ ή τα δύο οικόπεδα στο Τρίλοφο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 4.200 τ. μ. με αξία 55.000 ευρώ.

Δύο ακόμη διαμερίσματα βρέθηκαν στα χέρια της Κιβωτού από κληρονομιά. Το πρώτο είναι ένα υπόγειο διαμέρισμα 38 τ.μ. στην Ηλιούπολη, αξίας 20.000 ευρώ, κι ένα δεύτερο, στη Νίκαια, 55 τ. στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, με αξία σήμερα τα 65.000 ευρώ.

Η Κιβωτός, απέκτησε τέλος, την υψηλή κυριότητα σ’ ένα ισόγειο διαμέρισμα 34ων τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, με αξία πώλησης τα 30.000 ευρώ.

Μικρά ακίνητα που βρίσκονται στην Αττική, που άλλα νοικιάζονται, αρκετά όμως, απ’ αυτά παραμένουν ερμητικά κλειστά και ερημώνουν, δίχως να «εκπληρούν» την επιθυμία εκείνων που τα δώρισαν στην ΜΚΟ για τα παιδιά.

Η εντυπωσιακή μεζονέτα στον Διόνυσο

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί και το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο, όπου μάλιστα και ο κάδος σκουπιδιών γραφεί πάνω κιβωτός.

Τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ένδειξη ζωής στο φρεσκοβαμμένο ακίνητο που διαθέτει:

– Υπόγειο: 94τμ

– Ισόγειο: 122 τμ

– Όροφος: 77τμ

– Αξία 600.000€

Κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντάς τα και άλλα όχι. Διαχειριστής είχε αναλάβει πρώην παίκτης του μπάσκετ.

Από δωρεά η «Κιβωτός» έχει σημαντικό μέρος και πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής:

– Διαμέρισμα στον β’ όροφο 55τμ

– Διαμέρισμα στον γ΄ όροφο 105τμ

– Διαμέρισμα στον δ’ όροφο 60τμ

– Αποθήκες 4.46 τμ, 2,56τμ (2)

– Θέσεις πάρκινγκ 12.50τμ (2)

Αξία 550.000€

Ανάλογη είναι και η δωρεά στη Νέα Ελβετία:

– 4 διαμερίσματα

– 2 καταστήματα

Αξία 230.000€

Όλα τα ακίνητα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live