Η Μ. Ρεπούση κατηγορει τον Πολάκη για τοξική αρρενωπότητα – Προσβάλλει βαθιά τις αξίες της Αριστεράς

Κανένα σχόλιο

Σφοδρή κριτική στον Παύλο Πολάκη και στη στάση που κρατά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, ασκεί με άρθρο της, το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, Μαρία Ρεπούση.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στη Βουλή, κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνηση, η Μαρία Ρεπούση σε άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «Το τσίγκινο σώβρακο», εξαπολύει επίθεση στον πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μαρία Ρεπούση κατηγορεί τον Παύλο Πολάκη, πως με τη στάση του, «για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο από μηχανής θεός της Νέας Δημοκρατίας για να την ξελασπώσει από την κριτική που της ασκήθηκε στη διάρκεια της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και με «μάτσο» τρόπο που προσβάλλει βαθιά τις αξίες της Αριστεράς και τον πολιτισμό των προοδευτικών πολιτών αυτής της χώρας στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απευθυνθεί και να κερδίσει».

"Sponsored links"

Όπως λέει το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος «δεν επρόκειτο για λαϊκιστικό ακτιβισμό ή για λόγια του πεζοδρομίου, όπως χαρακτηρίστηκαν τα λόγια του. Ηταν ακραία σεξιστικός λόγος, που, όπως πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει, είναι κρίκος της αλυσίδας της έμφυλης βίας που βιώνουν οι γυναίκες και οι κάθε μορφής θηλυκότητες. Είναι σκαλί για τον τελευταίο κρίκο: το έμφυλο έγκλημα. Και από τη μια πετυχαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ρούμπο με την ευαισθησία που δείχνει για τις γυναικοκτονίες και την τροπολογία του για την ποινική αναγνώρισή τους και από την άλλη εμφανίζεται η τοξική αρρενωπότητα του Πολάκη, με τη γνωστή προτροπή».

Ολόκληρο το άρθρο της Μαρίας Ρεπούση

Ηταν στη διάρκεια της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το μπάχαλο του επιτελικού κράτους της Δεξιάς στη διάρκεια του πρόσφατου χιονιά ήταν ένα από τα θέματα που ήθελε να αναδείξει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν και πάρα πολλά άλλα που ακούσαμε τεκμηριωμένα το τριήμερο αυτό. Αλλα τα γνωρίζαμε και άλλα όχι.

Βρέθηκε, όμως, ο Πολάκης στο διάβα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο από μηχανής θεός της Νέας Δημοκρατίας για να την ξελασπώσει από την κριτική που της ασκήθηκε στη διάρκεια της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και με «μάτσο» τρόπο που προσβάλλει βαθιά τις αξίες της Αριστεράς και τον πολιτισμό των προοδευτικών πολιτών αυτής της χώρας στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απευθυνθεί και να κερδίσει.

Δεν επρόκειτο για λαϊκιστικό ακτιβισμό ή για λόγια του πεζοδρομίου, όπως χαρακτηρίστηκαν τα λόγια του. Ηταν ακραία σεξιστικός λόγος, που, όπως πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει, είναι κρίκος της αλυσίδας της έμφυλης βίας που βιώνουν οι γυναίκες και οι κάθε μορφής θηλυκότητες. Είναι σκαλί για τον τελευταίο κρίκο: το έμφυλο έγκλημα. Και από τη μια πετυχαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ρούμπο με την ευαισθησία που δείχνει για τις γυναικοκτονίες και την τροπολογία του για την ποινική αναγνώρισή τους και από την άλλη εμφανίζεται η τοξική αρρενωπότητα του Πολάκη, με τη γνωστή προτροπή.

Την επόμενη ημέρα, το τσίγκινο σώβρακο ήταν η πρώτη είδηση. Ξεχάστηκε όλη η κριτική που ασκήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Πολάκης φαντάζομαι για προσωπικούς του λόγους και για το δικό του ακροατήριο, που δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει, έχυσε όλο το γάλα από την καρδάρα. Και έκανε πολλά μέλη αυτού του κόμματος να ντρέπονται βαθιά για τον λόγο που εκπέμπουν κεντρικά του στελέχη. Και εμάς τις φεμινίστριες, όσες βρισκόμαστε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, να αναρωτιόμαστε τι στο καλό παλεύουμε μέσα στην κοινωνία, όταν το κόμμα της Αριστεράς καλύπτει ανάλογα φαινόμενα.

* ιστορικός ΑΠΘ, μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live