21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου – «Ύστατο μέσο προκειμένου να εισακουστούν»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση του η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει τα εξής:

Το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου βρίσκεται σε κατάληψη από χθες την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών προχώρησαν στο ύστατο μέσο που διαθέτουν προκειμένου να εισακουστούν. Ζητάνε αυτό που η επίσημη πολιτεία έχει δεσμευτεί να τους παρέχει.  Δεν είναι δυνατό τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης να παραμένουν αβοήθητα μέσα σε τυπικές τάξεις.

Η θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων στηρίζει το δίκιο του αγώνα τους  και  ενώνει τη φωνή της  με τη δική τους μέχρι να δικαιωθούν. Αλλά το Δ.Σ. Κολυμβαρίου δεν είναι το μόνο σχολείο με ελλείψεις.

Αν κα τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και εβδομηνταπέντε μέρες υπάρχουν ακόμη κενά σε εκπαιδευτικούς. Τα κενά αυτά αφορούν σχεδόν κάθε ειδικότητα.

Δυστυχώς όμως εστιάζονται σε θεσμούς αντισταθμιστικής αγωγής όπως οι Παράλληλες Στηρίξεις, οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας κ.ά. Στερούνται δηλαδή τους δασκάλους τα παιδιά που τους χρειάζονται περισσότερο.

Το πρόβλημα εντείνεται από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ να δημιουργήσει πολυπληθή τμήματα. Υποστελέχωση παντού σε Παιδεία ,Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια το βάρος στις πλάτες των πιο ευάλωτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καλεί την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να στελεχώσει τόσο το Δημοτικό Σχολείο  Κολυμβαρίου όσο και κάθε σχολική μονάδα με κενά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...