Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τον θάνατο του γιατρού Αντώνη Βουκάλη

Κανένα σχόλιο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΚΑΛΗΣ

Διευθυντής ΕΣΥ Νοσοκομείου Χανίων

1952-2022

"Sponsored links"

Έφυγε από τη ζωή, ο καλός φίλος και σύντροφος ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΚΑΛΗΣ. Γεννήθηκε στην Κάντανο, μεγάλωσε στα Χανιά και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε ειδικότητα Ορθοπεδικής και παρέμεινε μέχρι τέλους μάχιμος γιατρός στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, υπερασπιζόμενος πάντα τον άρρωστο, τις ανάγκες του αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις αρχές του βοηθώντας κάθε αδύναμο που βρισκόταν μπροστά του. Από την αρχή, από όταν συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και ανέλαβε το Ιατρείο του αγώνα, ήταν πάντα στα Κινήματα, αλληλέγγυος σε κάθε φτωχό και καταπιεσμένο, κάθε μετανάστη κάθε αδύναμο. Ήταν δίκαιος, ανιδιοτελής.

Τον θυμόμαστε παρόντα σε όλες τις εκδηλώσεις του μαζικού κινήματος. Στην πρώτη γραμμή πάντα. Βρέθηκε στην πρώτη αλυσίδα σε όλες τις πορείες-διαδηλώσεις της εποχής μας, σε συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, στις απεργιακές κινητοποιήσεις μας και σε κάθε είδους πολιτική δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια, πρωτεργάτης σε απεργίες και καταλήψεις, ιδρυτικό μέλος και εκλεγμένος στο ΔΣ σωματείων και συλλόγων μέχρι σήμερα.

Ήταν  ο άνθρωπος που έδινε καθημερινώς δείγματα ηρωισμού, μαχόταν για ότι αυτός θεωρούσε ως καλό και δίκαιο, χωρίς συμβιβασμούς με τις σκοπιμότητες των καιρών. Έδωσε  με το ήθος και το έργο του, υψηλό παράδειγμα και αγωνιστικής διάθεσης  και ανθρώπινης ευγένειας.

Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση όπως την αντιλαμβανόταν ο ίδιος είναι στάση ζωής. Είναι δεύτερη φύση. Mε την αγωνιστική   και πρωτοποριακή  παρουσία  του, το αταλάντευτο ήθος του, την έντονη πνευματική και κοινωνική του δράση, την ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και υπευθυνότητα, την προσήλωση στο χρέος,  την ευαισθησία και συνέπεια, την  ακάματη δραστηριότητα και μαχητικότητα, υπήρξε  πρωτοπόρος στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, ευγενής επιστήμονας,  καλός Σαμαρείτης στις ανθρώπινες σχέσεις του και στην άσκηση του λειτουργήματός του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων τον αποχαιρετά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live