25.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για τα θέματα αιχμής του κλάδου

Ημερομηνία:

Tην Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας, στην Αγία Πελαγία.Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας   Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης συμμετείχαν οι κ.κ: Ο Πρόεδρος κ. Πολιουδάκης Γιώργος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Κουμαντάκης Μανώλης, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος κ. Βουρλάκης Νίκος, ο οικονομικός επόπτης κ. Τσαμάνδουρας Νίκος, η Γεν. Γραμματέας κ. Καρούζου Μαρίνα και ο Αναπληρωτής Οικονομικός Επόπτης κ. Τοπολιανάκης Γιώργος.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας συμμετείχαν οι κ.κ : Kαρούζου Μαρίνα, Αποστολάκη Εύη, Κληρονόμος Ιωάννης, Αναστασάκη Μαρία και Μουλακάκη Αννα.

 ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:

  1. Παρουσίαση της ιστοσελίδας της ΟΕΣΚ. Χορηγοί και Διαφημίσεις.
  2. Προγραμματισμός Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της ΟΕΣΚ. Θέματα ημερήσιας διάταξης.
  3. Θέματα ΟΑΕΕ (Θέματα Εμπορικού Συλλόγου Σητείας. Ανοικτή επιστολή της Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. για κοινές ενέργειες για τα προβλήματα του ΟΑΕΕ ).
  4. Μορφές αντίδρασης για την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του εμπορίου.
  5. Κυριακάτικη Αργία.
  6. Ανακοινώσεις.

Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν εκτενέστατα, σε μία προσπάθεια αναζήτησης λύσεων, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα θέματα:

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ TO Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΚ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

1)    Να επεξεργαστούν οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου καθώς και η ανοικτή επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτκής Ελλάδας και Νήσων για κοινές δράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για τα σοβαρά προβλήματα του ΟΑΕΕ όπως:

–  Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι απειλές κατασχέσεων.

–  Να θεωρηθούν άμεσα και χωρίς όρους τα βιβλιάρια υγείας όλων των συναδέλφων.

–  Να αφαιρεθούν από τις οφειλές όλα τα ποσά που αφορούν τον κλάδο υγείας.

–  Να παγώσουν οι παλιές οφειλές για όσο διάστημα κρατά η κρίση.

–  Να έχουμε δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης, για να μπορούμε να πληρώνουμε και να είμαστε ταμειακά ενήμεροι.

Επίσης να προωθηθούν και οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας, που απέστειλε στην ΟΕΣΚ και που αναφέρουν:

Α) Tην κατάργηση του πλαφόν των 12.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος για νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ούτως ώστε να μπορούν όλοι οι επιτηδευματίες ανεξαρτήτου εισοδήματος ,που έχουν δημιουργήσει ασφαλιστικές οφειλές εντός κρίσεως τα έτη 2011,2012,2013 , να έχουν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Β) Οι ασφαλιστικές εισφορές να είναι ανάλογες του φορολογητέου εισοδήματος της κάθε επιχείρησης.

ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Μετά από διαλογική συζήτηση και τις επί μέρους τοποθετήσεις στο θέμα αυτό, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΣΚ αποφάσισαν:

1)    Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, να συμμετέχει στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο που έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα, στηρίζοντας τις θέσεις για τα προβλήματα του ΟΑΕΕ.

2)    Να αναλάβει την οργάνωση Παγκρήτιας Κινητοποίησης, αντιδρώντας δυναμικά για τα προβλήματα του ΟΑΕΕ.

3)    Να διοργανώσει επιστημονική ημερίδα σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ στην οποία θα συμμετέχουν ειδικοί με θέμα : «Πως μπορεί να επιβιώσει το λαινικό εμπόριο στις καινούργιες συνθήκες».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Για το θέμα αυτό όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΣΚ , δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ο Πρόεδρος της ΟΕΣΚ κ. Πολιουδάκης Γιώργος, ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΣΚ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που συζητούντα για το θέμα αυτό και αναφέρει:

« Η κατάργησης της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει τα θέματα των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών μπαίνει στο επίκεντρο της τρόικας.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση που έχει γίνει προς τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο προβλέπει ότι σε αυτήν την περίπτωση η απόφαση για τον χρόνο διενέργειας των τακτικών εκπτώσεων θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο περιφερειάρχη, ύστερα από γνωμοδότηση των τοπικών εμπορικών συλλόγων.

Οι εκπτώσεις θα γίνονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους για κάθε περιοχή, ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Για το θέμα αυτό και μετά από συζήτηση ομόφωνα αποφασίζεται:

  • Ως προς τις εκπτώσεις, πρέπει να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι.  Οι τακτικές εκπτώσεις πρέπει να έχουν σαφή ημερομηνία έναρξης και λήξης και οι μέρες να είναι συνεχόμενες.
  • Να είναι σαφής η χρονική διάρκεια των προσφορών (πχ. «10ήμερα ή 15νθήεμερα προσφορών).

Tέλος αποφασίσθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΟΕΣΚ, να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεακήμερο του Ιανουαρίου του 2015, όπου και θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ