Η οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ (μ-λ) εν όψει της δίκης των 8 συλληφθέντων στην απαγορεμένη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρη του 2020

Κανένα σχόλιο

Ανακοινωση της οργανωσης Χανιων του ΚΚΕ (μ-λ) 

Η τρομοκρατία δε πρέπει να περάσει! Υπόθεση του μαζικού κινήματος η υπεράσπιση της διαδήλωσης και της πολιτικής δράσης!

Στις 4 Νοεμβρίου 8 αγωνιστές της πόλης μας (εκ των οποίων 2 μέλη του ΚΚΕ (μ-λ)), σέρνονται σε δίκη στα Δικαστήρια Χανίων. Είναι κατηγορούμενοι λόγω της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση  που είχε καλεστεί από μαζικούς φορείς στις 6 Δεκεμβρίου 2020 στην πλατεία Αγοράς.

"Sponsored links"

Ήταν η περίοδος που ενώ ο λαός στοιβαζόταν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς και πέθαινε αβοήθητος εκτός ΜΕΘ, για τη κυβέρνηση το μόνο που υπήρχε ήταν η περιβόητη ατομική ευθύνη.

Ήταν η περίοδος που το κεφάλαιο αξιοποιούσε τις τραγικές για το λαό συνθήκες της πανδημίας για να επιταχύνει την αντεργατική επίθεση.

Ήταν η περίοδος που η κυβέρνηση απογείωνε την ατζέντα του “νόμου και της τάξης’’ επιβάλλοντας αστυνομοκρατία σε κάθε πλατεία και γειτονιά δήθεν για τη προστασία από τον ιό, μα στη πραγματικότητα για να βάλει τους αγώνες του λαού για υγεία- δουλειά-ελευθερίες-ειρήνη στο γύψο.

Οι  πανελλαδικές απαγορεύσεις συναθροίσεων για τη πορεία του Πολυτεχνείου και της 6 Δεκέμβρη με πρόσχημα την πανδημία, κατέληξαν σε όργιο καταστολής, μαζικές  συλλήψεις και πρόστιμα.

Στα Χανιά, η συγκέντρωση της 6ης Δεκέμβρη χτυπήθηκε απρόκλητα και άγρια από την αστυνομία. Με κρότου λάμψης, δακρυγόνα, και γκλομπιές στο ψαχνό, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους διαδηλωτές που τηρούσαν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Ακολούθησαν 8 συλλήψεις, πρόστιμα στο σωρό ακόμα και πρόστιμα μέσω τηλεφώνου μέρες μετά την συγκέντρωση.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η διεξαγωγή των δικών των 8 συλληφθέντων στα Χανιά, των 62 στην Αθήνα και αλλού, αποτελούν ακόμα ένα χτύπημα στο δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να οργανώνεται και να αντιστέκεται στη κυρίαρχη πολιτική. Είναι πολιτικές δίκες με στόχο να ποινικοποίησουν την πολιτική δράση, να στείλουν μήνυμα ότι όποια φωνή αμφισβητεί ή αντιστέκεται, θα διώκεται, και τελικά θα καταδικάζεται.

Σε αυτή τη κατεύθυνση νομοθετείται και η απαγόρευση διαδηλώσεων. Καταργείται το λαϊκό άσυλο των αγώνων και μπαίνει η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Οι απεργίες των εργαζομένων ανακηρύσσονται  παράνομες ενώ τα σωματεία πρέπει να προσαρμοστούν στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Πρόκειται για τη κλιμάκωση της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Δέρνουν την νεολαία όταν διαδηλώνει, σέρνουν απεργούς και  αγωνιστές στα δικαστήρια και από την άλλη κηρύττουν το σκύψιμο του κεφαλιού στα ντόπια και ξένα αφεντικά. Καλλιεργούν το μίσος για τους γειτονικούς λαούς και διδάσκουν υποτέλεια για τους φονιάδες των λαών.

Θέλουν να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! 

"Sponsored links"

Ιδιαίτερα σε αυτή τη  συγκυρία, που καλούν ευθέως το λαό να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες εκτεταμένης φτώχειας για να ζει με πανάκριβο το ρεύμα, το νερό και τα βασικά είδη λαϊκής ανάγκης.

Ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, που ο τόπος μας μετατρέπεται σε απέραντη νατοϊκή βάση για να υπηρετηθεί η βρώμικη εμπλοκή της χώρας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ-ΡΩΣΊΑΣ στην Ουκρανία. Μια εμπλοκή που πολλαπλασιάζει τους πολεμικούς κινδύνους για το λαό και τη νεολαία.

Η δίκη των 8 αγωνιστών  στα Χανιά έρχεται να προστεθεί στο κλίμα διώξεων και καταστολής που υπάρχει πανελλαδικά. Στην πόλη μας μάλιστα είναι ενεργές ανάλογες  διώξεις φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης επειδή κινητοποιήθηκαν με το σύλλογο τους.

Οι αγώνες του λαού δεν είναι ούτε νόμιμοι ,ούτε παράνομοι είναι δίκαιοι!

  • Μπροστά στο δικαστήριο της 4 Νοέμβρη είναι ανάγκη να αναπτυχθεί το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης. 
  • Καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογο και φορέα του μαζικού κινήματος.
  • Απευθυνόμαστε σε κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα, κάθε δημοκράτη, νεολαίο, εργαζόμενο αυτής της πόλης.
  • Να βγουν ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους.
  • Να υπάρξει άμεσα ο ευρύτερος δυνατός πολιτικός και κινηματικός συντονισμός.
  • Με στόχο να γίνει υπόθεση όσο γίνεται μεγαλύτερου κομματιού του λαού των Χανίων η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση, στην πολιτική δράση.
  • Για να μετατραπεί η δίκη σε βήμα για το σπάσιμο της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στη πόλη μας.

Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές  και να ακυρωθούν  όλα τα πρόστιμα!

Να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία και καταστολή!

Αντίσταση-Διεκδίκηση για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live