Η πολεμικη μηχανή του ΝΑΤΟ συγκεντρώνεται στη Βάση της Σούδας

Κανένα σχόλιο

Στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή επιτήρηση από θάλασσα και αέρα, έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Γαλλία, που παρακολουθούν πλέον με έντονο σκεπτικισμό τις κινήσεις της Ρωσίας σε Μεσόγειο και στα στενά.

Ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρυ Τρούμαν» έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας, μετά από σειρά ασκήσεων σε Ιόνιο και βόρειο Αιγαίο, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται στη Σούδα και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», που προβλέπεται να μείνει στην Κρήτη για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επίσημα το «Χάρυ Τρούμαν» στάθμευσε στη Σούδα για ανεφοδιασμό, αλλά και για να συνεχίσει επιχειρήσεις εναέριας αστυνόμευσης στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε καθημερινή πλέον βάση αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F – 18 πραγματοποιούν επιχειρήσεις αστυνόμευσης στον εναέριο χώρο τόσο της Ρουμανίας όσο και της Βουλγαρίας.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο είχε κινηθεί στο βόρειο Αιγαίο φθάνοντας έως και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Θράκης. Από εκεί, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, είχαν πραγματοποιήσει αποστολές επιτήρησης προς τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Η προσέγγιση του αεροπλανοφόρου στο συγκεκριμένο σημείο μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού στόχος ήταν η όσο το δυνατόν εγγύτερη προσέγγιση στη Μαύρη Θάλασσα με δεδομένο ότι τα στενά του Βοσπόρου είναι κλειστά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό αεροπλανοφόρο προσεγγίζει το βόρειο Αιγαίο, η συχνότητα των μετακινήσεων ωστόσο υποδηλώνει την έντονη ανησυχία που υπάρχει για τις εξελίξεις, ενώ οι τρεις συνεχόμενοι μήνες κατά τους οποίους το αεροπλανοφόρο πλέει στη Μεσόγειο, δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί.

Ασφαλώς, παρατεταμένη είναι και η παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στην περιοχή.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live