Η πρώτη εταιρεία παραγωγής εμβολίων ψαριών και παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα, εδρεύει στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

H πρώτη εταιρεία παραγωγής εμβολίων σε ψάρια και παραγωγικά ζώα στην Ελλάδα, ιδρύθηκε στην Κρήτη με την συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία ήταν πρώτη σε αξιολόγηση, λαμβάνοντας 45% δημόσια χρηματοδότη από το ΕΣΠΑ και η παρουσίασή της έγινε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη από τα στελέχη της, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) Δρ. Αντώνη Μαγουλά, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (ΙΘΑΒΒΥΚ) Δρ. Κωνσταντίνο Μυλωνά και τον ερευνητή Δρ. Παντελή Καθάριο.

Όπως ανάφεραν ο Πρόεδρος και τα στελέχη του ΕΛΚΕΘΕ ,η AquaticBiologicals (www.aquatic-biologicals.com) είναι μια νεοφυής εταιρεία βιοτεχνολογίας, που έχει ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια και ότι,η βασική δραστηριότητα της θα είναι η ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων για τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πριν από πέντε περίπου χρόνια, αρχικά σε ερευνητικό επίπεδο στο εργαστήριο Μικροβιολογίας Υδατοκαλλιεργειών τουΙΘΑΒΒΥΚ του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. (imbbc.hcmr.gr).Αναφερόμενοι στην ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της εταιρείας,τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΚΕΘΕ,είπαν ότι, η εταιρεία ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 από τον Δρ. Παντελή Καθάριο και τους συνεργάτες του με τη συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ,προσθέτοντας παράλληλα: «Η AquaticBiologicals έλαβε μέρος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» του Υπουργείου Ανάπτυξης και η πρότασή της ήρθε πρώτη στην αξιολόγηση με χρηματοδότηση 1.800.000 € και με δημόσια συμμετοχή το 45% του αρχικού προϋπολογισμού. Στρατηγικός επενδυτής της AquaticBiologicals θα είναι η ελληνική εταιρεία παραγωγής ιχθυοτροφών ΙΡΙΔΑ Α.Ε., η οποία θα συνεισφέρει το υπόλοιπο 55% της ιδιωτικής συμμετοχής».

Μέσω αυτού του προγράμματος, όπως ενημέρωσαν οι ερευνητές και στελέχη της εταιρείας: «η AquaticBiologicals, θα στεγάσει στο Ηράκλειο Κρήτης πρότυπη μονάδας παραγωγής εμβολίων για ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας.Η μονάδα παραγωγής εμβολίων θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα και η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει παράδειγμα «έξυπνης εξειδίκευσης» που εντάσσεται πλήρως στη γενικότερη στρατηγική αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων και του επιστημονικού δυναμικού και θα συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Κρήτης».

"Sponsored links"

Η παρουσίαση στον Περιφερειάρχη Κρήτης της πρώτης εταιρείας spinoff του ΕΛΚΕΘΕ, AquaticBiologicals, έγινε στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και συμμετείχαν επίσης οι συνεργάτες του, ο εκτελεστικός γραμματέας Δρ. Νίκος Ραπτάκης και η ειδική σύμβουλος Ερμιόνη Γιαλύτη. Στο πλαίσιο της παραπάνω συνάντησης τονίστηκε η βούληση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για διεύρυνση του δικτύου καινοτομίας της Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του νησιού στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις