Η Ρωσία διαβίβασε την αλληλογραφία για τον Nord Stream στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Κανένα σχόλιο
Τα έγγραφα καθιστούν σαφές ότι οι ισχυρισμοί περί ενημέρωσης της Ρωσίας από τη Γερμανία, τη Δανία και τη Σουηδία σχετικά με την πρόοδο των ερευνών τους για τον Nord Stream είναι αναληθείς, σημείωσε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον οργανισμό.

Η Ρωσία διαβίβασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη Γενική Συνέλευση αντίγραφο της αλληλογραφίας με τη Γερμανία, τη Δανία και τη Σουηδία σχετικά με την έρευνα για το σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream και Nord Stream 2. Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, δήλωσε την Τρίτη στο κανάλι του στο Telegram.

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την προώθηση του σχεδίου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη σύσταση διεθνούς επιτροπής υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τη διερεύνηση του σαμποτάζ στον Nord Stream, διαβιβάσαμε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΓΣ του ΟΗΕ αντίγραφο της αλληλογραφίας μας με τη Δανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία σχετικά με τις αντίστοιχες εθνικές έρευνες», επισήμανε.

«Τα έγγραφα αυτά επιτρέπουν στους συναδέλφους μας στον ΟΗΕ να διαπιστώσουν ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με τις χώρες αυτές που μας ενημέρωναν για την πρόοδο των ερευνών τους δεν είναι αληθείς», πρόσθεσε ο Πολιάνσκι.

"Sponsored links"

Η Ρωσία είχε συντάξει νωρίτερα σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με το σαμποτάζ των Nord Streams υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του παγκόσμιου οργανισμού.

Η Μόσχα επιμένει ότι οι έρευνες της Γερμανίας, της Δανίας και της Σουηδίας είναι ανεπαρκείς, ιδίως από τη στιγμή που η Ρωσία, αν και ενδιαφερόμενη, δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε αυτές. Η Ρωσία σκοπεύει να θέσει το ψήφισμα σε ψηφοφορία μέχρι το τέλος Μαρτίου.

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live