14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η Ρωσία εμπλέκει τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση Ουκρανικών βιοεργαστηριών – 30 βιοεργαστήρια σε 14 περιοχές της Ουκρανίας δραστήρια στη δημιουργία βιολογικών όπλων, λένε οι Ρώσοι – Ζητούν διεθνή έρευνα

Ημερομηνία:

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κατηγορεί τον Hunter Biden, γιο του προέδρου των ΗΠΑ, ότι ειναι ενεργά αναμεμειγμένος στην χρηματοδότηση βιολογικών εργαστήριων στην Ουκρανία.

Ο Igor Kirillon, επικεφαλής τη Ρωσικης Υπηρεσίες Ραδιενέργειας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, παρουσίασε Ουκρανικά και Αμερικάνικα ντοκουμέντα σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Μόσχα τα οποία, σύμφωνα με τους Ρώσους, κατασχέθηκαν κατά τις μάχες στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα, το επενδυτικό ταμείο Rosemont Seneca Partners στο οποίο επικεφαλής είναι ο Hunter Biden, χρηματοδότησε βιολογικο πρόγραμμα στην Ουκρανία.

Από τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στα ντοκουμέντα η Rosemont Seneca συνδέεται άμεσα με τι εταιρείες Metabiota και Black and Veach, που είναι εταιρείες που παραδίδουν εξοπλισμούς στα βιοεργαστήρια του Αμερικάνικου Πενταγώνου σε ολο τον κόσμο, πάντα σύμφωνα με τον Kirillov.

“Η έκταση του προγράμματος είναι εντυπωσιακή. Πέραν του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, στην ανάπτυξη του προγράμματος στην Ουκρανία αναμεμειγμένοι είναι η Αμερικάνικη Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, το Ίδρυμα George Soros και το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Μολυσματικών Ασθενειών ”, είπε.

Η έρευνα στα βιοεργαστήρια τη Ουκρανίας πραγματοποιούνταν από τα εθνικά εργαστήρια των ΗΠΑ Los Alamos που αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στα πλαίσια του προγράμματος Μανχάτταν (Manhattan Project)”, πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα Μανχάτταν ήταν ένα ερευνητικό και αναπτυξιακό προγραμμα γνωστό στον κόσμο για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού όπλου.

“Όλες αυτές οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται υπό τον πλήρη έλεγχο του Πενταγώνου”, είπε ο Kirillov.

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάστηκε το οποίο ονομάζεται “καρτα εγγραφής”, 30 βιοεργαστήρια σε 14 περιοχές της Ουκρανίας ήταν δραστήρια στη δημιουργία βιολογικών όπλων.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι σε περιοχές που αυτή ελέγχου δεν υπάρχουν εργαστήρια αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν εργαστήρια υπάρχουν σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Πέρα από πειράματα με ιούς, τα βιοεργαστήρια μελετούσαν παθογόνες ουσίες και συνέλλεγαν πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, λέει το ντοκουμέντο.

Στα πλαίσια προγράμματος με την κωδική ονομασια UP-8 που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Λιέβ, Κχαρκίν, Οδησσό και Κιέβο, 4.000 στρατιώτες δοκιμάστηκαν για τη δημιουργία αντισωματων σε χανταϊούς (σ.σ. ιοί που μεταφέρονται από τρωκτικά) ενώ 400 άλλοι δοκιμάστηκαν για την παρουσία αντισωμάτων για τον αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας – Κονγκό.

Συνολικά, πανω απο 16.000 βιολογικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν στην Ουκρανία μεταφέρθηκαν στο εξωρερικό.

“Μιας τόσο μεγάλης κλίμακας έλεγχος της φυσικής ανοσίας του πληθυσμού πιθανότατα συλλέχθηκαν για να αναγνωριστεί ποιοι βιολογικοί παράγονες είναι πιο επικίνδυνοι για τον πληθυσμό μιας συγκεκριμένης περιοχής. Η ανάλυση των ντοκουμέντων δείχνει ότι όχι μόνο δείγματα ιστού αλλά και ανθρώπινου αίματος εξάγονται στο εξωρερικό αλλά ότι και άλλα επικίνδυνα παθογόνα όπως και οι φορείς τους. Πάνω από 10.000 δείγματα στάλθηκαν στο Lugar Center στην Γεωργία, εργαστήρια στη Μεγάλη Βρετανία και το Leffler Institute στη Γερμανία”, λεει ο Kirillov.

"google ad"

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η μεταφορά τέτοιου ευαίσθητου γενετικού υλικού δημιουργεί κινδύνους όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για τις περιοχές όπου μεταφέρθηκαν τα τεστ.

Ουκρανοί στρατιώτες επίσης χρησιμοποιήθηκαν για τη δοκιμή μη αδειοδοτημένου φαρμάκου με την επωνυμία Deep Drug, αν και τέτοιες πρακτικές απαγορεύονται στις ΗΠΑ.

Ντοκουμέντα δείχνουν ότι προτεραιότητα ήταν η μελέτη των παραγόντων του άνθρακα που χαρακτηρίζεται απο την δυνατότητά του να προκαλεί μεγάλη ζημιά και καταστροφή στο περιβάλον.

Εργαζόμενοι στα βιοεργαστήρια αναζητούσαν για σημεία ταφής ζώων που σκοτώθηκαν από άνθρακα και πάρθηκαν δείγματα μολυσμένου εδάφους.

Μία άλλη ομάδα ερεύνησε για έντομα που μεταφέραν ιούς σε μέρη όπου είχαν θαφτεί τα ζώα.

“Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιδημική κατάσταση με τον ανθρακα στην Ουκρανία παραμένει ασφαλής, η ερώτηση που τίθεται είναι ποια η ανάγκη για την έρευνα που διεξάχθηκε από το Πεντάγωνο και ποιοι οι πραγματικοί στόχοι της;”, λέει ο Kirillov.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα στον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό βιολογικών εργαστηρίων. Σύμφωνα με στοιχεία από την Κίνα, τουλάχιστον 336 βιοεργαστήρια λειτουργούν σε 30 διαφορετικές χώρε.

“Πιστεύουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις πληροφορίες, είναι αναγκαίο να ζητήσουμε εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον σχετικά με τους πραγματικούς στόχους των ενεργειών των Αμερικάνικων βιολογικών εργαστηρίων στα πλαίσια διεθνούς έρευνας”, είπε.

Στις 10 Μαρτίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι βρήκε ντοκουμέντα που αποδεικνυουν ότι βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία υπό αμερικάνικη χρηματοδότηση πραγματοποίησαν πειράματα με δείγματα κορωνοϊών από νυχτερίδες.

Τα αρχεία που έχει στην ιδιοκτησία της η Ρωσία επιβεβαιωνουν ότι τα βιοεργαστήρια πραγματοποίησαν έρευνα για τη μεταφορά παθογόνων από άγρια πουλιά που ταξιδεύουν μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας καθώς και άλλα γειτονικά έθνη.

Η Υπογραμματέας Πολιτικών Υποθέσεων του κράτους των ΗΠΑ Victoria Nuland επιβεβαίωσε οτι υπάρχει βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε συνεδρίαση του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Κιέβο και η Ουάσιγκτον εργαζονται για να αποτρεψουν αυτά τα στοιχεία από το να πέσουν στα χέρια των Ρώσικων δυνάμεων, είπε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...