Η Συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” καταγγέλει σκάνδαλο που αφορά τη μη προσβασιμότητα για τη γέφυρα στον Κλαδισσό

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” αναφερει τα εξής σχετικά με την πεζογέφυρα στον Κλαδισσό:

Η εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας 2021 στα Χανιά ξεκίνησε με ένα σκάνδαλο που αφορά την μη προσβασιμότητα.

Ο δήμαρχος σε συνεργασία με τη δευαχ εγκαινίασαν μια πεζογέφυρα που την περιμέναμε τόσον καιρό κι αυτή αποδεικνύεται μη προσβάσιμη και κυρίως επικίνδυνη σε ΑμεΑ, σε ηλικιωμένους, σε γονείς με καρότσια δηλαδή στα εμποδιζομενα άτομα, όσο και στο ποδήλατο.

"Sponsored links"

Ειδικά τα ΑμεΑ εμποδίζονται ακόμα και να φτάσουν στην γέφυρα – αλλά και αν τα καταφέρουν είναι απαγορευτικές οι κλίσεις. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς εν έτει 2021 παραδίδεται δημόσιο έργο, έστω και προσωρινό χωρίς πρόβλεψη καθολικής προσβασιμότητας κατά παράβαση της νομοθεσίας και συγκεκριμένα του ν.4488/2017 (άρθρα 61,63,64,71).

Ακόμα και για εργασίες μιας ημέρας προβλέπεται ασφαλής, εναλλακτική και κοντινή παρακαμπτήρια δίοδος για πεζούς, αμεα, κ.ά. , πόσο μάλλον για έργο που μελετήθηκε επί σειρά μηνών…

Πρόκειται άραγε για άλλο ένα σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος ή μήπως σκάνδαλο ανεπάρκειας των μηχανικών του Δήμου; Να σημειωθεί ότι ούτε η προ-υφιστάμενη γέφυρα που οδηγεί στο κλειστό γήπεδο και βρίσκεται λίγα μέτρα πιο νότια είναι προσβάσιμη στους ΑμεΑ, λόγω ακατάλληλης ράμπας από τον δρόμο και λόγω εξαφάνισης…. του πεζοδρομίου.

Αν αντί να σπαταλήσουν χρήματα στην απροσπέλαστη γέφυρα διόρθωναν την προϋπάρχουσα γέφυρα του κλειστού τουλάχιστον θα γλιτώναμε τις φανφάρες.

Και να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν δύο χρόνια ο τωρινός δήμαρχος παρέλαβε ανερυθρίαστα “ειδική μνεία” που αφορά τις υποδομές προς ΑμεΑ ( άλλο ένα σκάνδαλο που αγγίζει και την ευρωπαϊκή επιτροπή).

Οι ποδηΛάτρεις έχουν αντικείμενο όχι μόνο το ποδήλατο αλλά όλους τους τρόπους βιώσιμης κινητικότητας. Σαφώς επικροτούμε την θεσμοθέτηση ποδηλατόδρομων στο κέντρο της πόλης, αλλά δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια σε οφθαλμοφανή σκάνδαλα.

Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες:

"Sponsored links"

Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live