Η συμφωνία με τη Γαλλία φέρνει μόνιμη επιτήρηση στη νότια Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Στρατιωτική συνεργασία εκτός «ομπρέλας ΝΑΤΟ» βρίσκεται στα σκαριά μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Μια συνεργασία που ενδέχεται να οδηγήσει σε αναβαθμισμένη ναυτική και αεροπορική παρουσία των Γάλλων στο Αιγαίο, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

Προς το παρόν «τρέχει» ήδη το σχέδιο δημιουργίας ναυτικής δύναμης, στην οποία θα συμμετέχουν πλοία από Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο, ωστόσο Αθήνα και Παρίσι «φλερτάρουν» και με μια πιο στενή στρατιωτική συνεργασία, πάντα εκτός «ομπρέλας του ΝΑΤΟ»…και δύναμη που θα επιτηρεί στη νότια Κρήτη.

Στο μεταξύ προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου με την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού και των ανοιχτών ζητημάτων σε σχέση με την Ελλάδα, δηλαδή τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας, θα ξεκινήσει η Ε.Ε., με συνδυασμένες ενέργειες του ύπατου εκπροσώπου Ζοσέπ Μπορέλ υπό το ειδικό βάρος της γερμανικής προεδρίας στην Ε.Ε.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, η Γερμανία είναι διατεθειμένη, αν συμφωνούν η Κύπρος και η Ελλάδα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανέναρξη του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα. Τη σχετική πρόταση κομίζει στην Αγκυρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις