12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Πολυτεχνείου Κρήτης για την απόφαση της Συγκλήτου: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει!»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης του Πολυτεχνείου Κρήτης σχολιάζει την απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος της 24ης Ιανουαρίου με την οποία καταδικάζει κάθε μορφή βίας εντός των χώρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Την Τρίτη 23/1 ο Ενιαίος ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης συνεδρίασε για 3η συνεχόμενη βδομάδα με υπέρ-μαζική συμμετοχή! Παρά τους τραμπουκισμούς της κυβερνητικής νεολαίας και την προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το ίδρυμα την ώρα της γενικής συνέλευσης, ο σύλλογος μας πήρε αγωνιστική απόφαση! Κόντρα στους εκβιασμούς για χαμμένα εξάμηνα και εξεταστικές, συνεχίζουμε και μαζικοποιούμε την κατάληψη και τις ψηφισμένες δράσεις του συλλόγου μας!

Αφού λοιπόν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής δεν κατάφεραν να καθορίσουν το αποτέλεσμα της συνέλευσης και πάνω απο 500 φοιτητές στήριξαν το πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης, επιστρατεύτηκε η Διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης για να υλοποιήσει τα κυβερνητικά σχέδια. Χαρακτηριστικά, σήμερα 24/1 η Σύγκλητος του ιδρύματος προχώρησε σε μια εντελώς επιθετική ανακοίνωση, με σκοπό να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης! Την ώρα που η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και διακυβεύεται το δικαίωμα προόσβασης της νεολαίας στο δημόσιο πανεπιστήμιο, η Σύγκλητος κάνει ξεκάθαρες τις προτεραιότητές της. Μάλιστα δεν διστάζει να εκβιάσει τους φοιτητές, μια μέρα μετά την επιχείρηση παρενόχλησης της γενικής συνέλευσης από τις αστυνομικές δυνάμεις!

ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Αφού η Σύγκλητος καταδικάζει κάθε μορφή βίας στους χώρους του Πολυτεχνείου Κρήτης, τότε γιατί δεν καταγγέλει την παρουσία των ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων), στην πύλη την ώρα της Γενικής Συνέλευσης? Την ίδια στιγμή που το ιατροδικάστικό πόρισμα, το οποίο βγήκε την ώρα της ΓΣ, αποδεικνύει την ενοχή των ΤΑΕ Σούδας για την δολοφονία του χανιώτη συμπολίτη μας Κώστα Μανιουδάκη, η διοίκηση στοχοποιεί τους φοιτητές και τους αγώνες που δίνουν. Είναι εντελώς προκλητικό να αναφέρονται στο άσυλο των αγώνων μας, την ίδια ώρα που δεν προχώρησαν σε καμία καταγγελία του οργίου καταστολής που έλαβε χώρα στο ΕΜΠ την προηγούμενη βδομάδα.

Οι καταλήψεις σχολών είναι εκατοντάδες και αυξάνονται καθημερινά! Οι σχολές κλείνουν η μία μετά την άλλη σαν ντόμινο και οι φοιτητές είναι τρεις βδομάδες στους δρόμους! Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι μέσα στον Γενάρη τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχουν γίνει νόμος του κράτους. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΥΝ! Τέλη Γενάρη και το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί καν! Η ιστορία έχει δείξει ότι οι αγωνιστικές πρακτικές του φοιτητικού κινήματος, οι πορείες και οι καταλήψεις είναι μονόδρομος για την αναδίπλωση της κυβέρνησης! ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Αν λοιπόν η Σύγκλητος επιμένει στον ανοικτό διάλογο ας πάρει επιτέλους μια ξεκάθαρη θέση ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, να σταματήσει να μας εκβιάζει με χαμμένες εξεταστικές και να παίζει με τις σπουδές μας! Αν τους ενδιαφέρουν πραγματικά οι εξεταστικές και το μέλλον μας, να εναντιωθούν στη διάλυση του πανεπιστημίου μας και η κυβέρνηση να μην καταθέσει καν το νομοσχέδιο! Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ταχθεί ενάντια στο νομοσχέδιο. Μάλιστα στο Πολυτεχνείο Κρήτης οι 4 από τους 5 συλλόγους της Πολυτεχνικής κοινότητας παίρνουν ξεκάθαρη θέση! Η στάση της Διοίκησης, μόνο το υπουργείο βγάζει προωθημένο και τελικά αποπροσανατολίζει από το πραγματικό επίδικο που είναι η υπεράσπιση του Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστημίου!

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ