14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Τουλουπάκη τους στοιχειώνει

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Το ξέρουν πολύ καλά εκεί στη Νέα Δημοκρατία ότι τα ποσοστά 35 και 36% έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτεί   και παράλληλα έχει χαθεί και η αυτοδυναμία. Οι στημένες προκλητικά δημοσκοπήσεις από τα πετσοτα’ι’σμένα βοθρολύματα της ενημέρωσης δεν μπορούν πλέον ν’ ανατρέψουν το ταχέως επιδεινούμενο  σε βάρος της κυβέρνησης κλίμα.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη είναι τελείως «ανυπεράσπιστη»   στην κριτική που της ασκείται όσο κι αν ο κόσμος διατηρεί ψήγματα δισταγμού για την κρίση του. Η σκληρή ζώσα καθημερινή πραγματικότητα  «άλλα του λέει», είναι η αυτοτελής επιβεβαίωση και απόδειξη της δυστοπικής, τρομακτικής και απανθρωπικής πραγματικότητας.

Ως ακραία νεοφιλελεύθερη αναζήτησε «άσυλο» στην πολιτική της ελεύθερης αγοράς για να δικαιολογήσει, να ντύσει με ιδεολογικό μανδύα  την «απομάκρυνσή» της από τον κόσμο που είναι ο αποδέκτης, ο αδύναμος κρίκος, της πολιτικής της που σε ύφος και περιεχόμενο είναι απεριόριστα βλαπτική.

Δεν είναι απαραίτητη η διεισδυτική, εμβαθυντική και αναλυτική ματιά για να γίνει αντιληπτό ότι η κυβέρνηση δούλεψε εντός του πλαισίου της ιδεολογικής και δογματικής της προσήλωσης στην απουσία  της κρατικής παρέμβασης στην αγορά, οριοθετώντας έτσι στην εντέλεια  την  «αποστολή της».

Τις πολιτικές αυτές που είχαν σαν μέτρο την εξυπηρέτηση των ολίγων σε βάρος των πολλών τις υλοποίησε και διαφύλαξε σαν ένα είδος παρθενίας αναπόφευκτο, απαραβίαστο και απαραίτητο προκειμένου, όπως πίστευε, να εξασφαλίσει την διάρκειά της στην εξουσία.

Τώρα που επήλθε η ρήξη του «παρθενικού υμένα» και ο τελειωτικός  χρόνος παραμονής στην εξουσία έχει την αναπόφευκτη νομοτέλεια, για την κυβέρνηση και τα μέλη της, «ρίχνει τα δίκτυα της» για να αιχμαλωτίσει και να εξασφαλίσει κυβερνητικές συμμαχίες προς επιβίωση και απομάκρυνση του ενδεχόμενου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με τις κατηγορίες της συγκάλυψης των σκανδάλων, της γενικευμένης, διαφθοράς, της αδιαφανείς διαδικασίες με την κατασπατάληση δημόσιων οικονομικών πόρων και την διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών  για τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους από κορονο’ι’ό  λόγω της διάλυσης και υποστελέχωσης του ΕΣΥ. «Όσες χώρες έχουν λειτουργήσει με όρους κράτους πρόνοιας, έχουν καταφέρει να δαμάσουν τα πανδημικά κύματα. Όσες χώρες έχουν λειτουργήσει με το νεοφιλελεύθερο δόγμα, έχουν ως συνέπεια τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και μία μεγάλη ρήξη στην κοινωνική συνοχή», είπε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Μα πάνω απ’ όλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αν βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος, στα έδρανα της αντιπολίτευσης,  δεν θα έχει την δυνατότητα να εμποδίσει, να καθυστερήσει, να κωλυσιεργήσει την δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των φαρμάκων που είχε μετατρέψει με τη συνδρομή του ΚΙΝΑΛ σε σκευωρία.

Ξορκίζει με «ιεροπραξίες τα κακά πνεύματα»   την προοπτική στον υπουργικό θώκο να διοριστεί  η Χανιώτισα δικαστικός Ελένη Τουλουπάκη, η ασυμβίβαστη, η αδιάλλακτη, η άκαμπτη σε θέματα αρχών.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη έχει ως ιστορική αποστολή  την απόδειξη του αξιώματος «υπάρχει Δικαιοσύνη»  που θα αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπρέπεια της χώρας.  Που θα την απαλλάξει  από τον εσμό των «ευσυνείδητων» παρτσινέβελων στην εξουσία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...