24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Η Τραπεζική στη σύγχρονη εποχή στο επίκεντρο του Συνεδρίου που διοργανώνει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Ημερομηνία:

Το Συνέδριο και την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελώντης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηθικών καιΕναλλακτικών Τραπεζών και ΧρηματοδοτώνFEBEA(European Federation of Ethical and Alternative Banks and Financiers),διοργανώνειως μέλος της, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2023,στην Αθήνα.

Το φετινό Συνέδριο, με θέμα: “Ethical Finance in changing times: The impact of an Ethical Bank” («Ηθική χρηματοδότηση σεμεταβαλλόμενους καιρούς: Η επίδραση μιας Ηθικής Τράπεζας»)θαεπικεντρωθεί στους χειρισμούς με τους οποίουςοι  χρηματοδότες μπορούν να κινηθούν σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς, όπως ο σημερινός.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα και ηθικοί χρηματοδότεςθα συμμετάσχουν σε τέσσερα πάνελ συζητήσεων σε έναν εντυπωσιακό χώρο στην καρδιά της Αθήνας, το Ζάππειο Μέγαρο, αλλά και περαιτέρω συζητήσεις και workshopsθα λάβουν χώρα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου αναμένεται η συμμετοχή άνω των 200 συνέδρων, ενώ το παρών θα δώσουν σημαντικές προσωπικότητες της οικονομικής, πολιτικής και ακαδημαϊκής ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής, καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας, κ. Μιχαήλ Μαρακάκηςκαι ο Πρόεδρος του FEBEA, κ. Pedro M. Sasia Santos.

Ομιλητές στην ενότητα Ethnical Finance in Changing Times θα είναι οι παρακάτω :

  1. Γεώργιος Χριστόπουλος Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης
  2. Γεώργιος Σταθάκης πρώην Υπουργός Οικονομίας και πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  3. Θεοδώρα Αντωνακάκη Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας ΤτΕ
  1. Ιωάννης Φίλης Ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης
  2. Παναγιώτης Λιαργκόβας Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου & Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας
  3. Νικόλαος Φίλιππας Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού
  4. Φώτης Κουρμούσης Διδάσκων ΕΔΙΠ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας & Μέλος Επιτροπών ΔΣ Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας & Υπουργείου Οικονομικών, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι νατεθούν τα θεμέλια για μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για το μέλλον του χρηματοοικονομικού τομέα σε μια εποχή που η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο. Ταυτόχρονα θα δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως το πως οι ηθικοί χρηματοδότες επενδύουν στις κοινότητες τους, έχοντας ως στόχο τον κοινωνικόαντίκτυπο.

Από το 2019, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων αποτελεί μέλος της οικογένειας του FEBEA,ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που ιδρύθηκε το 2001 στις Βρυξέλλες με σκοπό την ανάπτυξη της ηθικής και κοινωνικής χρηματοδότησης στην Ευρώπη. Στον FEBEA συμμετέχουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από 17 ευρωπαϊκές χώρες, αριθμώντας 33 μέλη συνολικά και μάλιστα δύο προερχόμενα από την Ελλάδα.Η Τράπεζα Χανίων είναι η δεύτερη Ελληνική τράπεζα – μέλος του FEBEA.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά  το πρόγραμμα και τους ομιλητές του Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ