«Η υγεία πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη!!!»: Ομόφωνο ψήφισμα Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων αναφορικά με την πανδημία και τα σχολεία

Κανένα σχόλιο

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Χανίων  του Δήμου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 17/1/2022, ελήφθη ομόφωνα η υπ΄ αριθμ. 1/2022 Απόφαση, με την οποία εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα, αναφορικά με την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία σε σχέση με την πανδημία.

Στο ψήφισμα επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Η υγεία πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη!!!

"Sponsored links"

Tο συμβούλιο της κοινότητας Χανίων ενώνει τη φωνή του με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους υγειονομικούς για:

-Ασφαλή και ανοιχτά δημόσια σχολεία.

-Κατάργηση του 50%+1  και κλείσιμο τμήματος με ένα ή δύο κρούσματα.

-Αραίωση των τμημάτων και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια και να μη διασαλευτεί η εκπαιδευτική λειτουργία περαιτέρω.

-Οι δημόσιες δομές να ενισχυθούν και να λειτουργούν και απογευματινές ώρες σε κάθε Δήμο της χώρας, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μαθητών και γονέων ή να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας τεστ σε οποιαδήποτε δομή δημόσια ή ιδιωτική.
– Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένη προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

–  Πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών.

-Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

-Διάθεση δωρεάν όλων των τεστ σε κάθε πολίτη και συνταγογράφηση των μοριακών.

-Ενδυνάμωση με κάθε τρόπο της ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό.

"Sponsored links"

-Να μην υποκρύπτονται στοιχεία για την εικόνα της κατάστασης της πανδημίας στα σχολεία και τα στοιχεία να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονιών.

Ζητάμε από το Δήμο και την Περιφέρεια να συμπορευτούν με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς,  να πάρουν πρωτοβουλίες για να εκφραστεί δυναμικά  και πρακτικά η ανάγκη για ουσιαστικά  μέτρα προστασίας της υγείας των πολιτών. Να καταγγείλουν την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων, που εμποδίζουν το έργο τους στη διαχείριση της πανδημίας στο πλαίσιο της ευθύνης τους  απέναντι στους πολίτες.

Η κυβέρνηση να εισακούσει και να υιοθετήσει άμεσα τα αιτήματα όλων των φορέων.

Να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε γονείς, συγγενείς, φίλους άδικα!

Οι ζωές μας δεν είναι  αναλώσιμες!».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live