27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

“Η υπόθεση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου”: Στην Περιφέρεια Κρήτης από τον Γ. Πιαγκαλάκη το θέμα της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Σκεπή»

Ημερομηνία:

Επερώτηση για την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Σκεπή» κατέθεσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της «Ανυπόταχτης Κρήτη» κ. Γιώργος Πιαγκαλάκης.

Στην επερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Εδώ και πάνω από ένα μήνα η κοινή γνώμη στα Χανιά αλλά και πανελλαδικά παρακολουθεί σοκαρισμένη την υπόθεση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «Αγία Σκέπη» με αφορμή καταγγελίες συγγενών και πρώην εργαζομένων που αν αληθεύουν θα μιλάμε χωρίς υπερβολές για μια πραγματικότητα βγαλμένη από ταινία …θρίλερ σχετικά με κακομεταχείριση και θανάτους ηλικιωμένων.

Βλέποντας την γενική εικόνα συμπεραίνει κανείς πως αυτή η υπόθεση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου (ή αν θέλετε την πιο ακραία εκδοχή) μιας πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και η οποία έφτασε να παροξύνεται με την πανδημία COVID-19 όπου η υγεία και η περίθαλψη μαζί και η φροντίδα των ηλικιωμένων ολοένα και περισσότερο λειτουργεί με κριτήρια κόστους – οφέλους, αφήνεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την ατομική ευθύνη ενώ η δημόσια παρέμβαση συνεχώς μειώνεται. Ειδικά τα γηροκομεία με ευθύνη και της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης έγιναν εστίες υπερμετάδοσης του ιού λόγω της άρνησης ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και με σχεδόν αποκλειστικό μέτρο τον ασφυκτικό εγκλεισμό των ηλικιωμένων.

Επειδή σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.), οι κατά τόπους Περιφέρειες είναι αρμόδιες για την εποπτεία τους. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (Π1γ/οικ.81551/25.6.2007), η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας από την οποία διενεργείται και η εποπτεία τους.

Ζητάμε από την Περιφερειακή αρχή :

1) Να μας παρέχετε συγκεκριμένες πληροφορίες για τους ελέγχους που ως εποπτεύουσα αρχή έχετε πραγματοποιήσει  στο γηροκομείο  ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα  ( χρόνο και είδος ελέγχου) .

2) Να μας παρέχετε πληροφορίες για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχετε πραγματοποιήσειστο γηροκομείο  ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα .

3) Να μας παρέχετε πληροφορίες για την απόφαση που είχατε λάβει παλαιότερα περίσφράγισης τουγηροκομείου ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ.

4) Να μας ενημερώσετε για το αιτιολογικό περί της  εκτέλεσης ή μη της απόφασης για τησφράγιση του  γηροκομείουΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ .

Για την Ανυπόταχτη Κρήτη

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιαγκαλάκης Γεώργιος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...