31.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Η φτώχεια είναι εδώ…

Ημερομηνία:

Καθημερινά αυξάνονται οι ανάγκες Κρητικών για στέγη, φάρμακα και τρόφιμα – Τι λένε τα στοιχεία του Δικτύου Κοινωνικών Δομών – “Γιορτάζει” η φτώχεια στις 17 Οκτωβρίου…
7.500 επισκέψεις έχει καταγράψει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας αστέγων, που λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο στην Αλικαρνασσό, από τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ περίπου 200 άτομα, το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση.
Τα στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα οι κοινωνικοί φορείς που απαρτίζουν το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ηρακλείου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Φτώχειας που «γιορτάζεται» στις 17 Οκτωβρίου, είναι πραγματικά συγκλονιστικά, καταδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει και την Κρήτη.
Από το Κοινωνικό Φαρμακείο προμηθεύονται τα φάρμακά τους καθημερινά 100 άτομα, ελλείψει χρημάτων και ασφάλισης, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τον Κοινωνικό Λαχανόκηπο, ο οποίος καλλιεργείται από ανέργους, … «ανθίζει», έχοντας παράξει 12 τόνους αγροτικών προϊόντων, εκ των οποίων οι 2, δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ