Η χορευτική περφόρμανς «Φωνές» προξένησε το ενδιαφέρον του Χανιώτικου κοινού | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Για δεύτερη ημέρα σε τρεις παραστάσεις, η χορευτική περφόρμανς «Φωνές» προξένησε το ενδιαφέρον του Χανιώτικου κοινού.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά χώρο του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας της γνωστής χορογράφου Γιώτας Καλλιμάνη και γυναικών χορωδών από τα Χανιά.

Μέσα από δύο εργαστήρια καθοδηγούμενου φωνητικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού που πραγματοποιηθηκαν από τον Ιούλη μέχρι τον Νοέμβρη, δημιουργήθηκε μία παράσταση με κεντρικό άξονα τη μνήμη και τον τρόπο με τον οποίο συναντάται στα παραδοσιακά κρητικά τραγούδια.

"Sponsored links"

Οι θεατές παρακολούθησαν μέσα από ενα πολύτιμο μωσαϊκό διαφορετικών ηλικιών, σωμάτων και φωνών, μια συνομιλία με το χρόνο.

Ο ρυθμικός ήχος ενός κρουστού παλεύει με τη μελωδικότητα της λύρας και μια χορωδία περιφέρθηκαν σαν ανάμνηση μεταξύ σκιάς και φωτός, μέσα σε ένα παλιό μουσείο.

Σημειώνουμε ότι η σύνθεση αποτελούσε πρωτότυπη δημιουργία της Αλεξάνδρας Κατερινοπούλου.

Οι χορωδοί που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

Ελισάβετ Γκρίντερ, Μαρία Θεοδοσιάδου, Αφροδίτη Κλεινάκη, Τζένη Μαλακάκη, Κατερίνα Πανιεράκη, Άννα Παπαλεξάτου, Θεανώ Πατακάκη, Νάγια Πιέρρου, Σταυρούλα Σακελλαρίου, Έλενα Σταυροπούλου, Τζίνα Σφακιανάκη

"Sponsored links"

Βοηθός χορογράφου ήταν ο Αναστάσης Καραχανίδης

Κρητική Λύρα & Τσελιά: Άκης Πιτσάνης

Οι παραστάσεις που δόθηκαν ήταν 6, αφού τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή δοθηκαν 3, στις 19.00, στις 20.00 και στις 21.00 ενώ το Σάββατο το βράδυ μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.

Οι φωτογραφίες είναι από την παράσταση της Κυριακής στις 8 το βράδυ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live