18.8 C
Chania
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2026

Η χρηματοδότηση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στο επίκεντρο της συνεργασίας Τράπεζας Χανίων και ΟΑΕΠ

Ημερομηνία:

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας, υπογράφηκε η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και του Οργανισμού Ασφαλίσεων Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Ο ΟΑΕΠ ασφαλίζει, έναντι εμπορικών και πολιτικών κινδύνων μη πληρωμής, τις εξαγωγικές πιστώσεις που παρέχουν οι Έλληνες εξαγωγείς σε πελάτες του εξωτερικού για την πώληση προϊόντων, υπηρεσιών ή ακόμα και κατασκευής τεχνικών έργωνκαθώς και έναντι πολιτικών κινδύνων, τις επενδύσεις που πραγματοποιούν Έλληνες επιχειρηματίες στο εξωτερικό, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αύξηση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίαςκαι δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Μέσω της υπογραφείσας σύμβασης, η Τράπεζα διαθέτει πλέον την δυνατότητα να παρέχει χρηματοδότηση σε πελάτες της εξαγωγείς, υπό την προϋπόθεση ότι οι εξαγωγές τους θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΠ. Βασικό χαρακτηριστικό της συνεργασίας είναι οι ιδιαίτερα επωφελείς για τους πελάτες όροι, οι οποίοι διασφαλίζουν την ευέλικτη χρηματοδότησή της εξαγωγικής επιχείρησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι τοπικές αρχές, πλήθος φορέων καθώς και μεγάλος αριθμός εξαγωγικών επιχειρήσεων, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για τη νέα υπηρεσία της Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, κ. Μιχάλης Μαρακάκης δήλωσε: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την σύναψη της στρατηγικής αυτής συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφαλίσεων Εξαγωγικών Πιστώσεων. Μέσω αυτής της συμφωνίας είμαστε πλέον σε θέση να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, που θεωρούμε ότι εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε, μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας βασικός μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Δεδομένου του εξαγωγικού χαρακτήρα της Κρητικής οικονομίας, η συμφωνία αυτή αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την τοπική οικονομία και κοινωνία, συντασσόμενη απολύτως με το συνεταιριστικό πνεύμα της Τράπεζάς μας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξιχνιάστηκε απόπειρα έκρηξης σε επιχείρηση στο Ηράκλειο – Ταυτοποιήθηκε 33χρονος αλλοδαπός

Εξιχνιάστηκε απόπειρα έκρηξης σε επιχείρηση στο Ηράκλειο. Ταυτοποιήθηκε 33χρονος αλλοδαπός που τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στις 29/3. Συνελήφθη μετά από κατ' οίκον έρευνα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών στο Ηράκλειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΝΕΔΙΜ στο Ηράκλειο Κρήτης, με 150 σύνεδρους και πάνω από 100 ερευνητικές εργασίες για τη διδακτική των μαθηματικών.

Σέβη Βολουδάκη: Εξασφαλίστηκε 1,5 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Η Υφυπουργός Σέβη Βολουδάκη εξασφάλισε 1,5 εκατ. ευρώ για 50 επιχειρήσεις της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Κάθε επιχείρηση θα λάβει 30.000 ευρώ για επανεγκατάσταση.

Συνάντηση Ανδρουλάκη στο Λασίθι για την αξιοποίηση υδατικών πόρων στο Καλό Χωριό

Συνάντηση Ανδρουλάκη στο Λασίθι για γεωλογική έρευνα στο Καλό Χωριό. Στόχος η αξιοποίηση υδατικών πόρων και η στήριξη της αγροτικής οικονομίας.