18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Η όραση μου είναι μισή” λέει η 18χρονη που δέχθηκε την επίθεση στα Χανιά – Γιατί οι επιθέσεις με καυστικά υγρά έχουν αυξηθει στην Ελλάδα;

Ημερομηνία:

Συγκλονίζει η 18χρονη Στέλλα, η οποία δέχθηκε επίθεση με χημικό υγρό στην περιοχή Μαύρος Μώλος στο Καστέλι στα Χανιά.

Το κορίτσι γυρνούσε σπίτι του όταν ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά της ένας άνδρας και οι στιγμές που περιγράφει συγκλονίζουν. Πρόκειται μια ακόμα επίθεση με χημικό υγρό στην Ελλάδα.

Η όρασή μου είναι μισή»

«Εγώ περπατούσα, ήμουν μόνη μου, ήμουν στο πεζοδρόμιο και πέρασα από το σπίτι αυτουνού και αυτός με ψέκασε, δεν ξέρω με τι με ψέκασε. Φώναζα, πονούσα, πήγα στη μέση του δρόμου γιατί έχανα τις αισθήσεις μου δηλαδή και δεν ήξερα που πήγαινα. Μετά αυτός ξαναβγαίνει προς το δρόμο και κοιτάει σιγά σιγά για να μην τον δω εγώ», λέει χαρακτηριστικά η κοπέλα μιλώντας στον ANT1.

Ο δράστης εξαφανίζεται στο σκοτάδι και η 18χρονη αρχίζει να φωνάζει καθώς έχει αφόρητους πόνους στα μάτια και διαπιστώνει πως χάνει την όρασή της.

Προλαβαίνει να ειδοποιήσει τη μητέρα της, ενώ περαστικοί καλούν την αστυνομία και η κοπέλα μεταφέρεται στο κέντρο υγείας και από εκεί στα Χανιά και στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με ειδική θεραπεία το πρόβλημα στα μάτια της.

«Η όρασή μου είναι μισή. Από εκεί που τα μάτια μου ήταν καλά, ούτε γυαλιά, ούτε φακοί, τίποτα, τώρα έχω θέμα με την όραση, δεν ξέρω για πόσο καιρό θα είναι, δεν έχω ιδέα» ξεσπά η 18χρονη

«Να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε»

Ο δράστης βρέθηκε και πρόκειται για έναν 56χρονο που ομολογεί την πράξη του, λέει πως χρησιμοποίησε για την επίθεση αποσμητικό χώρου και διαπιστώνεται πως είναι ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και με εντολή εισαγγελέα μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική.

«Τι ζητάω γι αυτόν; Να μην το ξανακάνει αυτό το πράγμα, να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε, γιατί άμα μείνει έξω, άμα δεν τιμωρηθεί μπορεί να το κάνει και σε άλλα άτομα. Για ποιο λόγο δηλαδή να γίνει αυτό;» τονίζει η 18χρονη.

Η όραση της 18χρονης έχει επανέλθει στο μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο εξακολουθεί να παρακολουθείται από γιατρούς.

Επιθέσεις με καυστικά υγρά: Γιατί η «ξαφνική αύξηση» στην Ελλάδα

Εκτός από την συγκλονιστική υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η έγκυος που δέχτηκε επίθεση στην Κυψέλη, η γυναίκα που επιτέθηκε κατά 73χρονου στη Χίο, οι 11 τραυματίες στη Μονή Πετράκη από ιερέα και μια ημέρα μετά η επίθεση στο Αγρίνιο, συνθέτουν μωσαϊκό φρίκης.

Μετά και την πιο πρόσφατη επίθεση με θύμα 18χρονη στα Χανιά κατευθείαν στα μάτια, οι ειδικοί μιλούν στην ΕΡΤ για τον κίνδυνο μιμιτισμού «λόγω της δημοσιογραφικής υπερέκεθεσης στις ψυχοπαθητικές προσωπικότητες», όπως ενδεικτικά είπε η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα.

"google ad"

Διαχρονικό χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έγκλημα, ο Πάνος Παπαϊωάννου. Ο εγκληματολόγος επιβεβαιώνει «ξαφνική αύξηση και επαναληπτικότητα», που όπως λέει, έχει να κάνει με τη δημοσιότητα. Παρατηρεί ωστόσο ότι στα χρονικά τα περισσότερα θύματα ήταν άντρες.

Παγκοσμίως το αρνητικό ρεκόρ διατηρεί η Αγγλία με 420 επιθέσεις μόνο το 2020. Γυναίκα- σύμβολο χαρακτηρίζεται πλέον η Κέιτ Πάιπερ, που έγινε θύμα βιασμού και επίθεσης με καυστικό υγρό από δράστη που γνώρισε στα social media. Υπέστη 40 χειρουργεία και πλέον η αποκατάσταση της την βρίσκει μια όμορφη μητέρα δύο παιδιών.

tanea.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...