21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Η ώρα είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ για να μην χάνουμε άλλες τετραετίες κολυμπώντας σε ρηχά νερά

Ημερομηνία:

O Αντώνης Ακρωτηριανάκης για την υποψηφιότητά του με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πλατανιά με επικεφαλή τον Δημήτρη Ανθούση:

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;

ονομάζομαι Ακρωτηριανάκης Αντώνης και εργάζομαι ως Γυμναστής (όντας απόφοιτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών), ενώ παράλληλα δραστηριοποιούμαι μαζί με μια όμορφη ομάδα ανθρώπων στο Πολιτιστικό Σύλλογο Κοντομαρί εδώ και τρία χρόνια. Προσωπικά, η συγκεκριμένη απόφαση να θέτω τον εαυτό μου ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο είναι ιδιαίτερη καθώς σαν νέος άνθρωπος πολλές φορές έχω αντιδράσει με όσα συμβαίνουν γύρω μας και στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τις ζωές μας. Κι έρχεται σήμερα η στιγμή που όσα έχω διαβάσει για το δίκαιο, για όσα έχω φωνάξει σε δρόμους για τις ιδέες μας αλλά και για όσα ονειρεύομαι σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, να καλούμε να προσπαθήσω να τα συνδέσω μαζί με άλλους ανθρώπους και να τα σχεδιάσω στη πράξη. Να συνδέσουμε δηλαδή την θεωρία, το συναίσθημα και τα όνειρα μας για μια πιο δίκαιη κοινωνική πραγματικότητα με τη πράξη. Ταυτόχρονα, σε αυτή την δύσκολη συνθήκη προστίθεται ένα περιβάλλον αδιάφορο ως προς τα κοινά και καθώς μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία που το πάθος για αλλαγή συρρικνώνεται, η συμμετοχή σε ομάδες, ο προβληματισμός και η αμφισβήτηση λιγοστεύουν, όποιος διεκδικεί μια άλλη ανάγνωση της καθημερινότητας χαρακτηρίζεται ως γραφικός ή συμφεροντολόγος.

Έτσι, διανύοντας καιρούς δίχως μπόλικα όνειρα, δημιουργικότητα και συνηθίζοντας στο λίγο και το φαινομενικά σταθερό θεωρούμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή και κυρίως ότι εμείς δεν μπορούμε να αποτελέσουμε την διαφορετική φωνή που αισθανόμαστε. Όμως, όταν είμαστε μαζί σαν μια ομάδα με ένα κοινό σκοπό όλα τα παραπάνω όσο γιγαντία και αν φαίνονται μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Συγκεκριμένα, στη περιοχή μας στο Δήμο πλατανιά υπάρχουν ιδιαίτερες ελλείψεις, υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές, καθαριότητα δυσλειτουργική και δαπανηρή, μηδαμινά αθλητικά γεγονότα για όλες και όλους και πολιτιστικά ερεθίσματα κατάλοιπα των κατά καιρούς πελατειακών σχέσεων. Επιπρόσθετα, γίνεται φανερή η αγωνία της δημοτικής αρχής να κρατά σε ρηχά νερά τους δημότες της και να πνίγει οποιαδήποτε άλλη εικόνα, οποιαδήποτε άλλη πρόταση μέσω άσκησης πίεσης στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων που πριμοδοτεί, ακόμα και σήμερα ενάμιση μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές.

Σίγουρα δεν ονειρευόμαστε άλλη μια τέτοια δημοτική διακυβέρνηση και για αυτό συμπορευόμαστε με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά προκειμένου σαν μέλισσες να κεντρίσουμε μια καθημερινότητα πιο δίκαιη και συναισθηματικά υγιή στο μπόι των ανθρώπων της. Να ενισχύσουμε τομείς όπως το περιβάλλον, τις υποδομές, τις χρηματοδοτήσεις, τα εργασιακά δικαιώματα όχι ως προϊόντα πολυτέλειας αλλά ως τα βασικά αγαθά ώστε να πάμε και στα αυτονόητα όπως τις κοινωνικές παροχές, την καθαριότητα, το πολιτισμό και τον αθλητισμό. Γιατί, δανειζόμενος ένα στίχο του Φερνάντο Πεσσόα, εμείς δεν έχουμε το μέγεθος του αναστήματος μας αλλά το μέγεθος αυτού του οποίου βλέπουμε αυτού του οποίου ονειρευόμαστε.

Για να μπολιάσουμε όσα προανέφερα η μόνη ομάδα η οποία είναι έτοιμη να αποτελέσει τον αρωγό διεκδίκησης, είναι η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά. Το παράδειγμα της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την κατατάσσει ως τη μόνη φωνή αντίδρασης και αντιπολίτευσης στο δήμο μας. Η μόνη παράταξη που διακρίνεται για το ήθος όλων των εκλεγμένων της αλλά και τη δράση τους εντός των δημοτικών συμβουλίων αλλά και έξω από αυτά, η οποία συχνά τσιμπάει τα συμφέροντα που είναι κατά της πλειοψηφίας των δημοτών μας. Ακόμα, η ΛΑ. ΣΥ Πλατανιά αποτελεί εκείνη την παράταξη που ανοίγει νέους δρόμους για όλους τους ανθρώπους με ένα κλίμα ελευθεριακής συμμετοχής, επικοινωνίας, δράσης και απόφασης και όχι μέσα από ένα πλαίσιο ψηφοθηρικής ομηρίας. Παράδειγμα αποτελεί ο σημερινός χαιρετισμός μου, ο οποίος δεν δέχθηκε κάποιας κριτικής ή κάποιου συγκεκριμένου πλαισίου αλλά αντίθετα αφέθηκε στη πράξη ελεύθερος, σύμφωνα με τα ιδανικά και την ηλικία μου.

Επιπλέον, ετούτο το φθινόπωρο παρατηρούμε αλλαγές στην ηγεσία άλλα όχι στη δομή και στη συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ήταν άφαντη τη προηγούμενη τετραετία. Όμως, γίνεται σαφές ότι οι κομματικές πιέσεις έπιασαν τόπο και ένας νέος λύκος, νέος όχι ηλικιακά, έρχεται να επενδύσει πάνω στα όνειρα μας, να επενδύσει στις ανάγκες μας και να μας πείσει τελικά ότι εκείνος είναι καλύτερος λύκος διαχείρισης από τον προηγούμενο. Οι πιέσεις πολλές και το μοναδικό κίνητρο η απόγνωση των ανθρώπων μέσα από τις δύσκολες εποχές που ζούμε συνολικά σαν κοινωνία.

Κλείνοντας, προσκαλώ όλες και όλους να ακούσουν σε πρώτη ανάγνωση τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, τη μόνη διαφορετική και βαθιά προοδευτική φωνή του δήμου μας. Η ώρα είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ για να μην χάνουμε άλλες τετραετίες κολυμπώντας σε ρηχά νερά. Σας καλώ λοιπόν να προχωρήσουμε μαζί ως την Κυριακή 8 Οκτωβρίου αλλά και μαζί μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία, κοντά στο καθένα και στην καθεμία προκειμένου να ανατρέψουμε όσα θεωρούνται πάγια και δεδομένα, όσα θεωρούνται ότι δεν αλλάζουν. Μιλάμε για την δική μας καθημερινότητα, για την δική μας ζωή, μιλάμε και αγωνιζόμαστε για το αν θα την πάρουμε στα χέρια μας ή θα την αφήσουμε στους  λύκους της διαχείρισης. Έχω λοιπόν την ελπίδα ότι η προσπάθεια που χτίστηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια από τη ΛΑ.ΣΥ Πλατανιά θα συνεχιστεί και δεν θα τρομάξει μπροστά στα πελατειακά κίνητρα που κυνηγούν οι υπόλοιπες δύο παρατάξεις. Κι ότι η απόφαση μου να συμπορευτώ σε αυτό τον αγώνα, θα συμπληρώσει με δυναμισμό το νέο δρόμο που ανοίγουμε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Τουρίστρια σκοτώθηκε από άγαλμα που έπεσε στο κεφάλι της ενώ περπατούσε στο δρόμο

Σοκαριστικό είναι βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που άγαλμα πέφτει και...

Κρήτη: Του έκλεψαν το κινητό οι πελάτες που πήρε κούρσα

Θύμα κλοπής από δύο αλλοδαπούς έπεσε ένας ταξιτζής στο...

Nέα αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Η de facto υψηλή επικινδυνότητα και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν

Νέα αυτοψία από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ),...

Σοκάρει η ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά: Άνδρας έβαλε φωτιά στα πράγματα του παιδιού του

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στα Χανιά, σκορπίζοντας...