Η TE Χανίων ΚΚΕ «για την εμφάνιση υλικού των φασιστών εγκληματιών στην πόλη των Χανίων»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ:

Νύχτα, όπως άλλωστε το συνηθίζουν, έκαναν την εμφάνισή τους στα Χανιά οι εγκληματίες, απόγονοι των ναζί, πετώντας τα σκουπίδια τους (τρικάκια) στην πόλη.

Πρόκειται για τους ίδιους που ισχυρίζονταν για τη Μάχη της Κρήτης «Οι επιτιθέμενοι όμως, τα κατάφεραν. Εις πείσμα των περιστάσεων…… ο αγκυλωτός σταυρός, υψώθηκε εκεί που δεν τον ήθελαν (…) «Εκεί κοντά στο Μάλεμε υπάρχει η τελευταία κατοικία εκείνων που αψήφησαν τις εξωτερικές πραγματικότητες και νίκησαν (…) τους απευθύνουμε έναν ακόμη Χαιρετισμό», που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, που επιτέθηκαν σε κομμουνιστές, σε πρωτοπόρους εργάτες, σε μετανάστες, που έστηναν τάγματα εφόδου χύνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

"Sponsored links"

Προκαλεί ακόμη περισσότερο το λαϊκό αίσθημα, όταν μια τέτοια ενέργεια γίνεται λίγες μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου, που ο λαός μας έδωσε περήφανη μάχη κατά του φασισμού. Η Κάντανος, το Κοντομαρί και δεκάδες άλλοι τόποι μαρτυρίου και εκτελέσεων δεν ξεχνιούνται! Ο αγώνας και οι θυσίες του χανιώτικου λαού μένουν ζωντανοί στη μνήμη και διδάσκουν την ανάγκη να συνεχιστεί ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τον φασισμό!

Ο λαός μας, η νεολαία μας έχουν την πείρα, τη γνώση αλλά και τη δύναμη! Το έχουν ξανακάνει και θα το κάνουν και τώρα. Θα πετάξουν τους ναζιστές-εγκληματίες εκεί που πραγματικά ανήκουν. Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live