Θάνατος από Covid ή από πείνα…

Κανένα σχόλιο

Αναμένοντας το εμβόλιο και ελπίζοντας ότι θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, οι κυβερνητικές επιλογές ακροβατούν στην άβυσσο του θανάτου. Από τη μια πλευρά χάσκει ο θάνατος του συστήματος Υγείας, από την άλλη ο θάνατος της οικονομίας. «Καύσιμη ύλη» και στις δύο περιπτώσεις οι άνθρωποι, που γίνονται παρανάλωμα της πανδημίας, των φτωχών υγειονομικών υποδομών και της φτώχειας.

Το μοντέλο που οι Ευρωπαίοι επέλεξαν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία μοιάζει να επιδιώκει το ανέφικτο. Το «κλείσιμο» της οικονομίας και οι απαγορεύσεις των δραστηριοτήτων που συνεπάγονται συγχρωτισμό μειώνουν τα κρούσματα και ανακουφίζουν τα συστήματα Υγείας, τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ανάγκη περίθαλψης ασθενών υψηλού κινδύνου, δηλαδή ατόμων μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Σε αυτήν την κατηγορία, θα πρέπει να σημειωθεί, βρίσκεται περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού των δυτικών κοινωνιών.

Από την άλλη, το κλείσιμο της οικονομίας συνεπάγεται καταστροφή και φτώχεια, η οποία αυτόματα πολλαπλασιάζει εκθετικά την κατηγορία των ευάλωτων.

"Sponsored links"

Η τακτική του «ακορντεόν» που έχει επιλεγεί, δηλαδή το κλείσιμο μέχρι να αποσυμπιεστεί το σύστημα Υγείας και στη συνέχεια το άνοιγμα μέχρι το σύστημα περίθαλψης να ξαναφτάσει στα όριά του, περιγράφει την προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος. Χρόνος μέχρι να βρεθεί αποτελεσματικό φάρμακο ή ασφαλές εμβόλιο…

Ωστόσο στην εποχή μας και στην πολιτική «ηθική» που τη χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη στο παρελθόν «ο χρόνος είναι χρήμα». Αυτός ο χρόνος λοιπόν, κατά τον οποίο η αγορά κλείνει, συσσωρεύει ζημιές δισεκατομμυρίων. Κι αυτά τα δισεκατομμύρια, κάποιο μέρος τους τουλάχιστον, επιβαρύνουν κρατικούς προϋπολογισμούς με νέα δάνεια. Καθότι στον κόσμο μας ακόμη και στην περίπτωση που βρίσκεται αντιμέτωπος με «μάστιγα», η οποία εμφανίσθηκε ξαφνικά και από το πουθενά, τίποτε δεν προσφέρεται τζάμπα.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδήμων για να δει ποιοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν την τρομακτική ζημιά που προκαλεί η πανδημία. Τα μνημόνια ήδη ετοιμάζονται και θα πληρωθούν απ’ αυτούς που πλήρωσαν και τα προηγούμενα δουλεύοντας ελαστικά και ευέλικτα με μισθούς πείνας μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Όποιοι, λοιπόν, τη σκαπουλάρουμε από τον κορωνοϊό, ας ρίξουμε μια ματιά στις εκθέσεις των… Πισσαρίδηδων που γράφουν για το μέλλον μας…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις