Θάνατος 49χρονου: «Είπε τρεις φορές πως έχει ψύξη», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις αναφορικά με περιστατικό με τον άνδρα που πήγε σε νοσοκομείο που δεν εφημέρευε και τον παρότρυναν να μεταβεί στο Ρίο με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείο, Μιχάλης Στελλάτος υποστηρίζει πως ο άτυχος άνδρας δεν είπε ποτέ στις νοσηλεύτριες ότι πονούσε στην πλάτη του, πως λίγο πριν τους είχε επισκεφτεί ακόμα ένα περιστατικό που εξετάστηκε και πρότεινε να ανοίγουν τα τμήματα Επειγόντων και εκτός εφημερίας.

«Την ημέρα που ήρθε ο άτυχος συμπολίτης μας το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία, ήταν κλειστή η εφημερία. Τον πρώτο που είδε στην είσοδο ήταν η ασφάλεια. Μετά ήταν οι δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας και εκεί απευθύνθηκε ο άτυχος συμπολίτης μας. Όμως στα συμπτώματα δεν είπε για πόνο στην πλάτη. Τρεις φορές είπε στη νοσηλεύτρια «έχω ψύξη, με πονάει ο αυχένας». Το άκουσαν και οι άλλοι εργαζόμενοι της ασφάλειας και ο τραυματιοφορέας. Είπε πως είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό και του είχε δώσει φαρμακευτική αγωγή για ψύξη. Και του λέει η νοσηλεύτρια «ξέρετε κύριε καλό είναι να το διερευνήσετε, να πάτε στο νοσοκομείο που εφημερεύει στο Ρίο και να πάτε για περαιτέρω διερεύνηση». Αυτή ήταν η διαδικασία» είπε ο κ. Στελλάτος στο OPEN.

"Sponsored links"

Πριν τον άτυχο άνδρα είχε πάει στο νοσοκομείο «άλλος συμπολίτης μας πάλι σε κλειστή εφημερία και εκλήθη ο γιατρός και είπε να πάει με το ΕΚΑΒ διακομιδή στο Ρίο, γιατί είχε πόνο στο στήθος. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήθελε και υπέγραψε και έφυγε». Όσον αφορά τον 49χρονο σημείωσε: «όταν έρχεται ένας άνθρωπος περιπατητικός, έχει έναν πόνο στον αυχένα και λέει έχω ψύξη, αυτό που αποδεικνύει και με τη γνωμάτευση από τον ιδιώτη γιατρό που είχε και τον γιατρό μπορεί να ξεγελάσει».

Ο κ. Στελλάτος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα για τους 70 γιατρούς μέσα στον Άγιο Ανδρέα λέγοντας πως «δεν ισχύει αυτό με μικρή εφημερία. Ήταν κάτω από 30. Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το Τμήμα Επειγόντων τις ημέρες που δεν εφημερεύει δεν είναι στελεχωμένο με γιατρό και αυτό ισχύει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

«Αυτό που λέτε 70 γιατροί είναι αναληθές. Να πω εγώ να είναι 71 και να υπάρχει ένας γιατρός στα Επείγοντα. Δεν συμβαίνει μόνο στον Άγιο Ανδρέα, συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία. Θα έπρεπε να υπάρχει πρωτόκολλο γιατί αυτό είναι το τμήμα σε όλα τα νοσοκομεία που όταν δεν εφημερεύει είναι άδειο!» τόνισε ο κ. Στελλάτος και συμπλήρωσε: «πάνω σε αυτό το περιστατικό να μην βγάλουμε το άχτι μας. Τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα. Είμαστε μείον 300 οργανικές θέσεις εργαζομένων. Μείον πάνω από 60 θέσεις γιατρών. Αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Δεν ζητάμε αυξήσεις μισθών, ζητάμε στελέχωση».

Στο κάδρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live