“Θέατρο του παραλόγου” στη Γαύδο με τα σκουπίδια: Πληρώνουν 24.500 ευρώ στο οχηματαγωγό “Δασκαλογιάννης” για να μεταφέρει άδεια containers

Κανένα σχόλιο

H νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη με ανάρτησή της κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου σχετικά με τη διαχείριση των σκουπιδιών στο ακριτικό νησί αφού παρά το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει και τα σημαντικά πόσα που δίνονται, δεν έχει δοθεί ακόμη λύση.

“Μάλιστα, σημειώνει ότι ενώ από τη μια τα σκουπίδια είναι βουνά από την άλλη ο Δήμος Γαύδου,  μισθώνει το οχηματαγωγό «Δασκαλογιάννης» χωρητικότητας 10-12 φορτηγών πληρώνοντας 24.500€ για την πραγματοποίηση 7 δρομολογίων και στην πραγματικότητα το πλοίο, έως σήμερα,  έχει εκτελέσει τα 2 δρομολόγια μεταφέροντας στο νησί μόνο δύο άδεια containers χωρητικότητας 40 κ.μ. και φεύγοντας με δύο γεμάτα ίδιας χωρητικότητας. Μάλιστα γι αυτά φροντίζει και πληρώνει την μεταφορά τους η ΔΕΔΙΣΑ.

Δηλαδή, ο Δήμος Γαύδου πληρώνει 3.500€ το δρομολόγιο του πλοίου, όμως δεν φροντίζει να φορτωθούν τα σκουπίδια και έτσι το πλοίο πηγαινοέρχεται άδειο.”

"Sponsored links"

Πιο αναλυτικά, η κ. Στεφανάκη αναφέρει:

Ως νέα δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα των απορριμμάτων είναι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ και το ΠΙΟ ΕΠΕΙΓΟΝ πρόβλημα του νησιού, απευθυνθήκαμε από την αρχή του καλοκαιριού και πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου στη νυν δημοτική αρχή και δηλώσαμε ότι είμαστε στη διάθεσή τους με όσα μέσα και δυνάμεις έχουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού το θέμα των απορριμμάτων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά δε λάβαμε καμία απάντηση.

Έτσι και δεδομένου ότι η διαχείριση του Δήμου δεν είναι ακόμα στην αρμοδιότητά μας προχωρήσαμε στην αγορά ενός μικρό τρίκυκλου οχήματος (φωτο) με χρήματα που συγκεντρώσαμε από δωρεές και το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει ένα μικρό όγκο απορριμμάτων. Με αυτό το όχημα και με προσωπική εργασία μεταφέρουμε στο χώρο του ΣΜΑ ένα πολύ μικρό όγκο απορριμμάτων από θέσεις που χρήζουν άμεσης απομάκρυνσης και είναι εφικτή η αποκομιδή τους με ένα τόσο μικρό όχημα.

Γαύδος: "Θέατρο του παραλόγου" η διαχείριση των απορριμμάτων

Παράλληλα, παρακολουθήσαμε το θέατρο του παραλόγου.

Από τη μια τα σκουπίδια να είναι βουνά όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύσατε και από την άλλη ο Δήμος Γαύδου, να μισθώνει το οχηματαγωγό «Δασκαλογιάννης» χωρητικότητας 10-12 φορτηγών πληρώνοντας 24.500€ για την πραγματοποίηση 7 δρομολογίων όπως διαβάζουμε στη δημοσιοποιημένη σύμβαση -δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους όταν το πλοίο μεταφέρει επιβάτες- και στην πραγματικότητα το πλοίο,έως σήμερα, να έχει εκτελέσει τα 2 δρομολόγια μεταφέροντας στο νησί μόνο δύο άδεια containers χωρητικότητας 40 κ.μ. και φεύγοντας με δύο γεμάτα ίδιας χωρητικότητας. Μάλιστα γι αυτά φροντίζει και πληρώνει την μεταφορά τους η ΔΕΔΙΣΑ.

Δηλαδή, ο Δήμος Γαύδου πληρώνει 3.500€ το δρομολόγιο του πλοίου, όμως δεν φροντίζει να φορτωθούν τα σκουπίδια και έτσι το πλοίο πηγαινοέρχεται άδειο.

Ανικανότητα, αδιαφορία, έλλειψη κρατικού ελέγχου και τα σκουπίδια τα πληρώνουμε χρυσά!

Η παράταξή μας έχει έτοιμο και συγκεκριμένο σχέδιο Διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο θα υλοποιήσουμε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις