17.8 C
Chania
Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2026

Θα επαναλειτουργήσει το Εξεταστικό Κέντρο Κρήτης για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ με μαθησιακές δυσκολίες

Ημερομηνία:

Την επαναλειτουργία του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου στην Κρήτη για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες των ΕΠΑ.Λ αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, όπως απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευτικών, κ. Έφη Χριστοφιλοπούλου στη σχετική Αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Σκραφνάκη Μαρία. Συγκεκριμένα, η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην Αναφορά της κας Σκραφνάκη έχει ως εξής:
«Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν λύσεις και να αντιμετωπισθούν αδυναμίες του παρελθόντος με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η επαναλειτουργία του Εξεταστικού Κέντρου στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα μαθήματα εκείνα για τα οποία εξασφαλίζεται ο αναγκαίος αριθμός εξεταστών και το αδιάβλητο των εξετάσεων. Στην Κρήτη, ο αριθμός των μαθημάτων των οποίων η εξέταση θα καλυφθεί στο εξεταστικό κέντρο του Ηρακλείου θα ανέρχεται περίπου στο 80%.

Ωστόσο, σε ορισμένα μαθήματα ειδικότητας λόγω έλλειψης καθηγητών, κρίνεται αναγκαίο να μετακινηθούν οι μαθητές στο Εξεταστικό Κέντρο στην Αθήνα και στον Πειραιά, αφού το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί με άλλο τρόπο.

Σημειώνεται, ότι αναζητούνται λύσεις από το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. που μετακινούνται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάλεξη Αντώνη Αναστασόπουλου στο Ρέθυμνο: «Μας ωφέλησεν η Τουρκοκρατία;»

Επιτυχημένη διάλεξη του καθηγητή Αντώνη Αναστασόπουλου στο Ρέθυμνο για την Τουρκοκρατία. Εγκαινιάστηκε η σειρά μηνιαίων διαλέξεων Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Πολιτιστικό πρόγραμμα Μαρτίου στο Μουσείο Θύραθεν: Σεμινάρια, θέατρο σκιών και συναυλία

Το Μουσείο Θύραθεν παρουσιάζει πολιτιστικό πρόγραμμα Μαρτίου με σεμινάριο ρυθμού Αλέξανδρου Ριζόπουλου, θέατρο σκιών Γιουβάν και συναυλία Μαρίας Κώτη, Κωστή Αβυσσινού και Αστέρη Βαρβέρη.

Αρναουτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, με πρωταγωνιστές τους γονείς και τους ίδιους τους νέους.