19.8 C
Chania
Saturday, October 19, 2024

“Θα πάτε φυλακή”: Στρατιώτης των ΗΠΑ απειλούσε αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για φασαρίες στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ένα ακόμη περιστατικό βίας με μεθυσμένο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Λυβιάκη και της εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα“.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ναύτης του αεροπλανοφόρου “USS Gerald Ford” περιπλανιόταν μεθυσμένος στο ενετικό λιμάνι και προκαλούσε περαστικούς αλλά και ανθρώπους που καθόταν σε μπαρ.

Σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό μπήκε σε μπαρ και άρχισε να ενοχλεί παρέα φοιτητών καθώς και ένα ζευγάρι.

Όταν τον εκδιώξαν από το μπαρ, προκάλεσε νέο επεισόδιο εις βάρος νεαρού στην οδό Κανεβάρο στον οποίο επιτέθηκε αλλά και εις βάρος ενός εκ των φοιτητών της παρέας που είχε ενοχλήσει νωρίτερα στο μπαρ.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό κλήθηκε η Αστυνομία η οποία και τον συνέλαβε.

Ο στρατιώτης ανιστάθηκε κατά την σύλληψή του λέγοντας στους αστυνομικούς:

“Θα πάτε φυλακή… θα πάτε φυλακή… θέλω να μιλήσω στο ΝΑΤΟ… δεν έχετε δικαίωμα να με συλλάβετε”.

Σημειώνουμε ότι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο στρατιώτης των ΗΠΑ παρελήφθη από τους αξιωματικούς ασφαλείας του αεροπλανοφόρου.

Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία φοιτητή από την Κύπρο που ήταν παρών στο περιστατικό στο μπαρ:

«Πίναµε το ποτό µας όταν ήρθε (ο ναύτης) και ξεκίνησε να παραµιλάει και να παρενοχλεί κόσµο. Επειδή οι κοπέλες στην παρέα ένιωσαν ανασφάλεια, του είπα ότι ο κόσµος δεν νιώθει άνετα και του ζήτησα να µην ενοχλεί την παρέα. Αυτός συνέχισε. Φώναζε να κλείσει η µουσική. Μετά πήγε σε ένα ζευγάρι και έκανε τα ίδια και φώναζε ότι είναι ο… δάσκαλος που θα µας µάθει… οικονοµικά.

Έλεγε ασυναρτησίες. Το ζευγάρι έφυγε και βγήκε έξω και το ακολουθούσε. Βγήκαµε και εµείς, µη γίνει κάτι. Εκείνος, θύµωνε περισσότερο. Μέχρι να έρθει το 100, έριξε µπουνιά σε έναν άνθρωπο. Εµένα προσωπικά µε έσπρωχνε και µάλιστα πιο έντονα για να µε ρίξει. Ευτυχώς ήρθε το 100.

Ήρθαν οι αστυνοµικοί. Στην αρχή ρώτησαν το παιδί που ήταν χτυπηµένο αν θα του κάνει καταγγελία. Το παιδί δεν ένιωθε άνετα. Στο τέλος κατέληξαν να τον προσάγουν. Αυτός αντιστάθηκε».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αναφορικά με το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό των 15χρονων κοριτσιών, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί σεξουαλική παρενόχληση. Στην αντίδραση των κοριτσιών στην παρενόχληση, δέχθηκαν την επίθεση με χαστούκια και μπουνιές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστό το 3ο Ειδικό Σχολείο στα Χανιά λόγω νορβηγικής ψώρας

Κλειστό παρέμεινε χθες Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το 3ο Ειδικό Σχολείο στον...

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα -13» στην Κρήτη | Βίντεο

Ολοκληρώθηκε σήμερα με αμφίβια αποβατική ενέργεια στο Μάλεμε Χανίων...

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η αξιοπρεπής Αριστερά είναι εδώ!»

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην κεντρική πολιτική εκδήλωση...