Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

19.8 C
Chania
Sunday, April 6, 2025

Θεατρική Παράσταση: Γυναίκες που ‘γιναν ένα με τη γη

Ημερομηνία:

Το “Εργαστήρι διάΔρασης” σε συνεργασία με την Εταιρία Τέχνης “Βιολέττα” την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 8:30μ.μ. παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση: “Γυναίκες που ‘γιναν ένα με τη γη” της Γεωργίας Σκοπούλη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου στην Κίσαμο.

Γενική είσοδος : 7ευρώ

Ερμηνεία – Θεατρική διασκευή κειμένων : Μαρινέλλα Βλαχάκη

Σκηνοθεσία – Video : Θοδωρής Παπαδουλάκης – Γιάννης Κρητικός

Διασκευή δημοτικών τραγουδιών : Λεωνίδας Μαριδάκης

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη με τίτλο “Αυτές που ΄γιναν ένα με τη γη”.

Η Μαρινέλλα Βλαχάκη επέλεξε αποσπάσματα από τις πραγματικές αφηγήσεις του βιβλίου, τις “κέντησε” περίτεχνα και τις αποδίδει θεατρικά, ερμηνεύοντάς τις σε έναν εξαιρετικό μονόλογο.

Η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Παπαδουλάκη και του Γιάννη Κρητικού. Πρόκειται για μία κινηματογραφικά θεατρική σκηνοθεσία, που υποστηρίζει το θεατρικό κείμενο με ευφάνταστο τρόπο.

Τη διασκευή των δημοτικών τραγουδιών που ακούγονται στην παράσταση υπογράφει ο Λεωνίδας Μαριδάκης.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο ’14 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

τηλέφωνα επικοινωνίας : 2822024600 / 6972274383

Εργαστήρι διάΔρασης:Τέχνες/Δημιουργία/Πολιτισμός – Ειρήνης 1 – Κίσαμος

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Καταγγελία και ΣΕΠΕ για τις συλλήψεις 9 εργαζομένων στην εστίαση – Στη Δικαιοσύνη η απάντηση των σωματείων

Σε έντονο τόνο καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης...

Χώρος για υπαίθριο θέατρο στα Χανιά: Δημόσιος διάλογος για το πάρκο των Αγίων Αποστόλων

Ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Όνειρο είναι τα...

Μαθητές Χανίων στους δρόμους: «Οι αγώνες μας για ζωή θα γίνουν ο φόβος τους»

Μεγάλη μαθητική κινητοποίηση στις 9 Απριλίου στην Πλατεία Αγοράς...