13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Θεμιστοκλέους: Έρχεται 3η δόση εμβολίου για τους κάτω των 50

Ημερομηνία:

Την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και σε όσους είναι κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μάλιστα, είπε πως είναι αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ευρήματα της μελέτης, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. Όπως είπε: «Ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει» και τόνισε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, όπως είπε γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού προανήγγειλε πως έχει έρθει η σειρά των κάτω των 50 ετών, και – όπως είπε – αναμένουν την ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Τέλος, συνέστησε στους πολίτες να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ